Citat:
Prvobitno poslao korisnik mustafa
e sad posto sam u skripcu s parama jel mogu nekako saznati koliko vremena imam da prikupim dovoljno para i dali trebamo da uplatimo obje vize, jer citao sam kuguar mi je rekao da mi trba za vize 500 dolara plus karta 500 znaci 1000 po osobi, to znaci ja i zena i 5 djece treba mi 7000 za jednu vizu i jos sedam za drugu. jeli tako ili se mozemo provuci s jednom mada je i to previse
|
znam da je tesko i da je proces koji traje.
mi smo sve to prosli, cak i sa jednim malim djetetom je bilo tesko. tri puta smo se selili u prvoj godini, treba puno para za pocetak. moras kupit auto jer javni prijevoz u vecini gradova je sranje( osim u DC, New York itd.) onda ti treba bar jedno 3-4 sedmice da dobijes SSN da mozes izvadit vozacku, i da mozes naci posao. Ispocetka se radi sve zivo, moj savjet je da probate nekog naci ko ce vam pomoci ispocetka. zivjeti u hotelu, naci relativno dobar smjestaj bez creditnog rejtinga iliti credit score je nemoguce.
sve u svemu isplati se.
zena, dvoje djece i ja trenutno zivimo u charlotte NC, radim posao koji volim sa CCNA certifikatom za internet providera. kupili smo kucu u super naselju sa dobrim skolama( jako bitne su dobre skole za nasu djecu) tri auta itd.
da je zivot ovdje idealan bas i nije.
fali puno familija u hrvatskoj, smeta ti neka americka sranja, ponasanje nekih odredenih grupa, ali u usporedbi sa stanjem kuci je nebo i zemlja.
mnogi nasi ljudi voze kamione ili rade po fabrikama i fino zive.
nadam se da sam ti bar malo dao informacija kako sta ovdje funkcionira.
ako imas nekih pitanja, slobodno pitaj