View Single Post
Staro 07.05.2016, 15:19
ducicm ducicm je offline
Član

Datum prijave: 06.05.2015
YU lokacija: Kikinda
Nepromenjeno

Jedino vi koji ste ovo prošli možete realno da pomognete i učinite odluku lakšom, koliko god svi oko nas dobronamerno savetovali, ipak ste Vi ti koji u suštini znaju o čemu pričaju. Situacija je ovakva: Juče smo saznali da smo izvučeni za GC (supruga, sin 3god, ćerka na putu - u Julu i ja), oboje smo dipl.ekon., trenutno imamo mesečna primanja oko 100.000din + sve beneficije života u manjem gradu, kuća, auto, jeftiniji život, pomoć roditelja, status... Oboje smo već imali iskustva sa životom u USA jer smo učestvovali u programima Work and travel par puta. Kontakte imamo preko ali nikog koga bi želeli previše da opteretimo sa našim dolaskom. Znači eventalno par noći da se smestimo kad stignemo i to je to. Ne zanosimo se o kulama i gradovima, već smo svesni težine kada se počinje iz minus pozicije. Koliko sam upoznat sa troškovima pre odlaska moramo spremiti za nas četvoro oko $5.000 za vize, lekarske i karte. Što bi nam ostavilo prostora za poneti možda još oko $5.000 koji mi se čini da nisu dovoljni za početak tamo. Samo još da podvučem da smo svesni života i budućnosti ovde i tamo. Vaše mišljenje bi nam bilo više nego dobrodošlo! Šta raditi? Kakvo je vaše iskustvo, da li ste išli sa decom? Da li vam je mesto odredilo to gde ste imali nekog da vas sačeka? Da li ste lako došli do posla koji vas zadovoljava? Hvala puno još jednom na vremenu i strpljenju!
Reply With Quote