View Single Post
Staro 01.06.2016, 20:24
Jakinajaki Jakinajaki je offline
Drug član

Datum prijave: 17.05.2016
YU lokacija: makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dezdej Prikaz poruke
https://www.uscis.gov/sites/default/...i-134instr.pdf
Оди на страницава и убаво прочитај што треба да поднесеш заедно со и-134 под Supporting evidence. Е сега таму пишува дека можеш да поднесеш различни документи, ама овие во амбасадата во Скопје ти бараат исклучиво таксите за последните две години од спонзорот. Ако навистина не си сигурен што да донесеш најдобро јави се во амбасадата и прашај си и тие ќе ти одговорат со најголема точност што бараат. Е сега можам да ти кажам како јас поминав со тој и-134 формулар бидејќи јас имав мал проблем со таксите на гарантот од последната година. Значи таксите не беа доволно високи за тој да може да гарантира за 4 члена фамилија поради различни фактори за кои нема да навлегувам сега, но платата што ја зема оваа година беше и повеќе него доволна, само што немав доказ да им покажам во амбасадава. Кога нашава службеничка на првиот шалтер ги разгледуваше документите и виде дека таксите се премногу мали ми кажа и ми рече дека конзулот можеби нема да го прифати овој спонзор, јас и ја објаснив ситуацијата на спонзорот и реков дека прошлата година само рабоtел part time а оваа година веќе заработува и повеќе од доволно, таа само ми ги врати копиите од w-2 формата за таксите и ми рече да ги скријам и да не ги покажувам на конзулот, значи во документацијата само им остана и-134 формата каде што гарантот ја имаше наведено неговата моментална заработувачка. Кога се појавив пред конзулот тој воопшто не ме праша за копиите од таксите, само ме праша од каде го знам гарантот, што работи тој, што планирам јас да работам таму и колку време планирам да бидам кај гарантот во почеток и ми честита на добиената виза. Значи секој случај е различен, тоа сакам да ти го кажам, а за да бидеш најсигурен најдобро јави се во амбасада, тие најсигурно можат да ти одговорат што треба да донесеш и се многу услужливи преку телефон.
fala za detalnosta ke se javam vo ambasada denovive
Reply With Quote