Citat:
Prvobitno poslao korisnik vlada33
Opcija da dete u ovom periodu odvedem je nikakva, zaista ne bi to pokusavao, zbog skole, supruga takodje nije nesto najbolja sa jezikom,a i neko mora ostati sa detetom (ne bih ga ostavljao sa babama i dedama i to mi se ne scidja) tako da je pocetna opcija, da odemo svi na overu vize a da samo ja ostanem, kad zavrsi osnovnu onda bi i oni dosli a do tada bi odrzavao njihove GC.
|
1. Ako se bojis da ce dijete izgubiti godinu uceci jezik, nema razloga da se bojis. I moja djeca su sa 10 i 12 godina dosli vani i odmah krenuli na engleskom. Prvih mjesec dva pomalo kaska, ali poslije to ide. Djeca uce puno brze od nas.
2. Ako sad, ovog momenta, tvoja supruga ozbiljno krene da uci engleski, i kada bi jedno od vas bilo izvuceno sa jako niskom brojem, u najboljem slucaju bi se selili za 12 mjeseci. To je i vise nego dovoljno vremena da sasvim solidno ovlada engleskim.
3. Najveci problem, u slucaju da i ti i supruga radite neke 'onako' placene troskove, bi bio neki day care / obdaniste za dijete, jer kosta jako puno.
4. I opcija koju razmatras je izvodljiva, ali nosi odredjene rizike i troskove - npr. bilo bi pametno da oni dodju u posjetu bar 1x godisnje. Ovo bi bilo dobro provjeriti sa pravnim licem.
Za pocetak, neka je tebi sa srecom, ali kako kazu, don't quit your day job just yet.