View Single Post
Staro 29.09.2016, 05:58
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 Prikaz poruke
Na osnovu iskustva ne bih se mogao sloziti sa prethodnim postom. Ne znam sta su pricali u Americkom kutku, ali znam da se dolazilo na svakih 6 mjeseci i da nitko nije pravio problem niti postavljao pitanja. Podrazumjeva se da je podnijeta poreska prijava za oba supruznika i da su djeca navedena na poreskoj prijavi mada ni to nitko nije pitao prilikom ulaska
Gospodin na Americkom kutku je spomenuo da CBP officer moze u pasos da upise napomenu da imalac GC mora da je vrati ako se iz zemlje odsustvuje 10-11 meseci. Naravno, rekao je da nema pravila i da zakon nije tacno regulisao koliko se moze ostati van USA, ali i da svako odsustvo duze od godinu dana automatski vodi ka gubitku GC. . U konkretnom slucaju, clan je pisao da zeli da mu dete zavrsi skolu ovde, a s obziron da, cini mi se, sada ima 8 godina, onda ce mnogo narednih godina morati da "odrzava" GC pa je postoji mogucnost i za ono sto sam napisao. Bolje da ga upozorimo, da ima sto vise podataka prilikom odlucivanja sta mu je raditi.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote