Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
Bez osiguranja ne mozes da vozis - znaci moras odmah da kupis. Ja kupujem na 6 meseci, proveri sa Progressive, State Farm, Mercury - da ti daju ponude. Takodje, idi na DMV Colorado i klikni na link za registraciju auta i vidi sta treba. Meni je dealership registrovao auto, posle toga mi je stizalo na kucnu adresu dva meseca pred istek i placala sam online produzetak. Osiguranje mozes da uzmes samo liability (to je po zakonu obavezno ali pokriva samo stetu na tudjem autu a ne i na tvojem) a mozes i full coverage (ja imam 300K/100K/300K). Ja mislim da je V777 vec pisala o tome, pogledacu naokolo a ako nije objasnicu detaljno ovih dana...
|
Mozda je malo off topic ali jedan savet sto se osiguranja tice, u Ilinoisu je dozvoljeno voziti 24h bez osiguranja od momenta kupovine vozila.
E tako smo se moj cimer i ja vozili, kupili kola, uzeli tablice, i posli da uzmemo osiguranje, i slupali se i to zesce. Ford Explorer ubio nas i nas maleni Shevrolet GEO.
E sad da smo uradili obrnuto, uzeli osiguranje, pa tablice(citaj isli peske ili nekim drugim prevozom) mozda se udes ne bi ni desio i mi ne bi imali obojica polomljene ruke a ja u operaciju rucnog zgloba i oporavak dug 8 meseci.
Ovo pisem zbog svih koji planiraju da idu u Chicago (IL) da ne bi slusali savete nasih dobronamernih ljudi kao sto smo mi poslusali i onda bolnica, plus slupan auto, plus potrosene pare za isti, plus advokati i tako dalje...