Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoni
Da li se osnovni troskovi zivota mogu pokriti sa npr. 750$ mesecno u okolini Cikaga, ako:
1. Nadjem sobu sa cimerima blizu metra stanice, za koju sa svim racunima i internetom treba da izdvojim npr. 400$ mesecno
2. Zaposlim se u centru Cikaga, pa na posao putujem metroom, koji placam npr 160$ mesecno (nemam troskove kola, jer mi nisu neophodna ako zivim blizu metroa)
3 Hranu sam pripremam (kuvam), pa se skrpim za oko 120$ mesecno
4. Mobilni telefon placam 40$ mesecno
5. 30$ mesecno namenim jednom nedeljno pranju vesa i dva puta nedeljno svracanju u Starbucks coffe na kafu od 2,5$
Da li postoji jos neki neophodan redovni trosak osim navedenih, koji nisam uzeo u obzir?
Da li je po vasem misljenju ovoliko realno izdvajati za skromno, ali ipak normalno funkcionisanje na mesecnom nivou sa npr 750$ redovnih troskova?
|
U nekoj teoriji da, s tim sto je CTA monthly pass (Ventra) $100 pa onih $60 viska od planiranog troska za prevoz prebacis na hranu jer ne verujem da je $120 dovoljno cak i da sve spremas sam.
U samom startu ces verovatno imati trosak kupovine nekih osnovnih stvari za stan jer se stanovi iznajmljuju nenamesteni pa ti mozda zatreba krevet/dusek, posteljina, jastuk, jorgan, casa, solja, tanjir i ostalo... Stavi na listu mesecnih troskova i sredstva za odrzavanje higijene ukoliko ne planiras da se grebes za toalet papir i pastu za zube od cimera