View Single Post
Staro 12.01.2009, 17:46
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

OK, that’s you version ex-USA – ja te necu definisati kao pesimistu ili realistu iz prostog razloga sto to radim samo kad ocenjujem potencijalne prijatelje ili buduce poslovne saradnike, ali dacu sebi pravo da definisem tvoje postove kao vrlo subjektivne. Tvoja odluka (i pravo) je da posmatras svoj zivot i uslove zivota u nekoj zemlji kroz zatamnjene naocare, selektivno i da ti odgovorim isto kao i ti Stizeljeto – onako kako je tebi ocigledno lakse. I ja cu tebi reci isto kao i ti njoj – ja mislim da i tebe ceka otreznjenje ali u drugoj drzavi. Deca ovde rastu, idu u skolu i postanu divni ljudi. Milioni i milioni dece. Ljudi zive na zapadnoj i istocnoj obali i u sredini. Svi zive – nekima je dobro, nekima i nije – that’s life. Ja licno ne mogu da se usaglasim sa “baka i deka” kao razlogom za preseljenje u Srbiju jer mi isto ne bi palo na pamet. Kao ni da settle za Mid-west. Ali to je opet moje, vrlo subjektivno razmisljanje. Najezim se cim ugledam rec “belci” te shodno tome – necu nista o tome da komentarisem ali jos jednom uvideh koliko u sam u stvari srecna osoba jer ne delim ljude na slican nacin te valjda zbog toga i nemam slicnih problema/razmisljanja o istom. Ne vidim da me neko cudno gleda ili da me ne prihvata.

Ja ne iskljucujem mogucnost da odavde odem ali ne u Srbiju, vec u neku drugu evropsku zemlju – Francusku ili Italiju na primer. I ja sad necu da se udubljujem u to, jer kao sto rekoh - stvar je licnog razmisljanja i odgovarajuce analize mojih potreba koja drugim ljudima moze ali i ne mora da bude na mestu.

Neke skole su ovde dobre, neke nisu. Kao i u Srbiji. Day care takodje. Da se opet vratim na prethodne postove – nije americki trositi dok ne zaradjujes novac. I isto tako nije ni srpski, francuski, hrvatski, bugarski... ali se ja u tudji novcanik ne mesam, jer – neko ko se preseli ovde uveren da ostaje ovde, mozda ima kuce i ko zna sta jos koje moze da proda za stotine hiljada evra... i zeli da stvori ovde uslove slicne kao i tamo. Te onda 10k i nije nesto mnogo... Nismo deca – ne dodju ljudi ovde ispranog mozga, trebalo bi da znaju koliki im je budget i koliko sebi mogu da priuste. Ako ne znaju, pitace. A ako ne pitaju – there is nothing we can do.

Ja sam na poslu i kao sto znas ex-USA – ne moze odavde da se bas “raspise” jer posao zove a i dosta od toga je vec napisano i receno na drugim temama pa ja ne bih da se ponavljam. Ja ne kritikujem, samo bih htela da situaciju osvetlim – ti kazes SSA propada i to navodis kao argument, ja jedva cekam da do toga napokon dodje jer ako system ne valja treba ga menjati. I to je americki. Kao sto je i americki da se udara direktno u problem i pronalazi novo resenje. Pa se testira da li valja. Pa ako ne valja radi se drugo. Pa je tako i SSA radila dobro jedan period pa vise ne radi pa ce se promeniti. To mozda uzme deceniju, ali nece da uzme 3 decenije samo da bi se konstatovao problem (kao u nekim poznatim nam zemljama). Ti kazes draft – ja kazem ne. Nije se ovaj narod borio za civil rights uzalud. Pa i ako se desi, izacice ponovo svi na ulicu. I to je tako americki. Ekonomska kriza – da, trese celu Ameriku. I da, izvucice se ove americke drzave iz toga. E vidis – ja za sebe kazem da sam realna. I svi koji me znaju kazu isto

Dakle, kao i Akira Kurosawa ja ovde tvrdim da nije samo jedna “istina”, sve receno je istina – samo different point of view...

Ajd, odo’ sad da zaradjujem novce ...Poz

Last edited by Zana; 12.01.2009 at 18:56. Razlog: spelling
Reply With Quote