Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970
Buduci da radim u banci srecem se sa zloupotrebama debitnih kartica.
Kao klijent banke zasticeni ste od takvih stvari. Procedura nije komplikovana.
Odete u svoju banku, podneset prigovor i pare vam se odmah vrate na racun - banka vam prebaci vlastite pare. Nakon toga sprovodi se istraga i ako se zakljuci da je bila zloupotreba, pare vam ostaju trajno.
Ukoliko se zakljuci da zloupotrebe nije bilo, pare vam se skidaju sa racuna i vracaju banci.
Ukoliko ne zelite da imate Overdraft (to je nesto kao dozvoljeni minus) to kazite prilikom otvaranja racuna i necete morati nista da placate.
To sto ste dobili SSN ne znaci da cete dobiti kreditnu karticu jer da biste bili odobreni treba da imate kreditnu istoriju
|
Jedino bih mogao da dodam da je ovde situacija slicna, ali ne vracaju pare pri zalbi, nego imaju rok (mislim da je bio 30 dana) da utvrde da li je bilo greske i onda vrate pare. Jednom (ali mislim da ima preko 5 godina) mi je 2 puta rezervisana uplata Skype kredita (debitna Visa Electron u evrima), cak sam imao i 'failed screenshot' sacuvan. Sve sam lepo prosledio uz zalbu i stvarno mi je iznos vracen, ali ne odmah - proslo je par dana. Da li bi mi iznos bio vracen i bez zalbe, zaista ne znam. A i za oznake kartica tipa 'VISA', 'MASTER', 'AMERICAN EXPRESS' i slicno sam cuo da je to zapravo neki sistem garancije, ali nisam imao prilike, odnosno neprilike, da ispitam da li funkcionise.