Pozdrav!
Pratim vec neko vreme forume vezane za odlazak u USA, ali nikako da nadjem bas pravi odgovor na ono sto me interesuje. Skoro svi koji pisu o turistickim vizama za USA ili idu kod rodjaka, prijatelja, zaposleni su, imaju primanja ovde itd. Medjutim mene interesuje sledece : jednostavno zelim da odem u turisticki obilazak. Nemam brata, druga, devojku, rodjake niti ikog slicnog preko. Isao bih sam. Ovde sam trenutno student prve godine (racunarstvo - da napomenem godina je OBNOVLJENA), imam stan na moje ime (na koji moji roditelji imaju pravo plodouzivanja - ima li to neke veze?), oba roditelja zive i zaposleni su u Srbiji.
Koliko sam imao priliku da procitam na forumu, dosta zavisi i od toga na koga covek "naleti" kada ga intervjuisu za vizu. Ali ako izuzmemo to, ima li neki specifican razlog zbog koga bi me na "prvu loptu" odbili? Prvenstveno me brine to sto imam obnovljenu godinu + cinjenica da ne idem da obidjem nekog tamo preko. Koliko je realno da za to naprave problem?
P.S.
1. Proteklih godinu dana radim kao freelancer za jednu Americku kompaniju iz Kalifornije.
2. Prijavio sam se za lutiju prosle godine, prijavio sam se i ove.
Nisam nista od ovoga nameravao da spominjem u konzulatu, za freelancing imam osecaj da bi mi samo stvorilo problem (ispravite me ako gresim), a za lutriju, bar koliko ja znam, oni nemaju uvid u to ako nisam izvucen.
Toliko, bilo kakva pomoc, komentar, savet ili sta god, sve je dobrodoslo.