View Single Post
Staro 07.05.2017, 21:07
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tile83 Prikaz poruke
Mene interesuje sta raditi u mom slucaju. Naime, izvuceni za 2018 case# relativno nizak 00004 ali imamo razlog da u Usa ne mozemo pre novembra 2018. Molim vas za savet da li da do daljnjeg odlazemo popunjavanje Ds-260 kako bi smo na intervju sto kasnije ili je pametnije popuniti pa traziti odlaganje intervjua. P.S. molim LJ75 kao iskusnijeg kolegu za savet kao I sve koji imaju ideju? Hvala unapred!
Nemam ni ja nekog specijalnog iskustva, još uvijek nisam ni otišao u US. Ali...

Imaš više opcija.

1. Imaš jako nizak broj (iskreno, najniži koji sam ja do sada vidio), tako da možeš ispuniti DS 260 u npr. septembru. Nakon toga, traži odgodu prvog termina interview-a. za npr. 2 mjeseca.

2. Nisam shvatio da li ne možeš nikako u SAD, ili ne možeš emigrirati odmah. Ako je ovo drugo, možeš recimo popuniti DS260 odmah, ući u SAD, ostati dok ne dobiješ SSN (idealno GC), i izaći opet.

3. Možeš nazvati ambasadu, objasniti im situaciju, i zamoliti njih za savjet -
npr provjeri da li je izvodljivo da ti ne daju vizu do 'daljnjeg', s tim da nisam siguran da li je ovo (uvijek) moguće.

Naravno, vodite računa da u SAD moraš ući najdalje 6 mjeseci od odrađenog ljekarskog pregleda. I isto takvo, moj savjet je da se ne petlja - bolje je reći istinu, jer ako vas uhvate u muljaži, to je automatska diskvalifikacija.
Reply With Quote