View Single Post
Staro 17.01.2009, 01:18
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

E pa evo i nas. Pre sat vremena smo stigli u Kg, umorni jer je bus blago receno krsina.

E sad, ono sto sve vas najvise zanima-INTERVJU. Trudicu se da budem sto detaljniji pa ne zamerite ako se negde ponovim ili budem malo opsirniji.

Elem, ispred ambasade smo bili u 8.30 bas kako i pise u pismu. Odmah je izasao jedan jako ljubazan lik i pitao ko je za useljenje i ostale vrste viza. Pustali su nas unutra jedan po jedan (nas oboje kao par).
Usli smo i seli. Bio je jos jedan momak iz Mladenovca isto dobitnik ali nije bio raspolozen za pricu sa nama jerbo je bio jako nervozan i isao 28 puta u wc
Pre nego smo usli u cekaonicu predali smo pismo uz druge koverte gde pise kada je zakazan intervju.

Prvo su poceli da prozivaju ove za turisticke vize, a onda su prozvali prvo njega pa nas. Intervju (prvi deo) se odvijao u sobi br 8 sto je i jedina soba u ambasadi, ostalo su salteri.
Tamo nas je docekao vrlo ljubazan covek koji je trazio prvo moja pa onda Jelenina dokumenta. Sve sto su rekli telefonom ispostavilo se kao tacno. Davali smo jedan po jedan dokument, medju njima i one koji ne pisu u pismu a to su slike kao dokaz veze, izvod iz banke i pozivno pismo od frienda iz USA. Vojnu knjizicu nije uzeo, rekao je to ne treba. Takodje ni snimke ni jeleninu diplomu (kopiju). Od dodatnih dokumenata sam nosio i kopiju SSN-a posto ga ja vec imam od ranije, to je rekao da pokazem konzulu.
Onda nam je rekao da nam slike 5x5 nisu dobre i da trebamo da idemo da se slikamo opet (kaze prevelika mi glava hahaha)
Pitao je koliko se dugo poznajemo, pitao je takodje za vencanje da li je bilo samo u opstini na sta sam mu ja odgovorio da nije bilo u crkvi jer je bio post i on je rekao ok.
Pitao je sta planiramo da radimo tamo, mi smo rekli svako u svojoj struci.
Ah da, u mom DS formularu sam imao jednu adresu a u jelenin smo napisali drugu i pitao je zasto je to promenjeno, a mi smo objasnili da je ta porodica dobila malu bebu i da mi ne bismo da smetamo pa smo iscimali ovog drugog lika. Onda je on pitao ko je on i koliko se znamo i tako i ja sam mu ispricao ukratko sve kao i ono sto je Dan napisao u pismu.
Pitao je da li Jelena zna engleski i da li imamo rodjake u USA.
Na sva pitanja smo odgovorili totalno iskreno i opusteno, cak smo se i smejali.
E da pitao nas je i da li smo mozda vec pokusali da nadjemo posao preko interneta.
Onda nam je rekao da sacekamo i da taman iskoristimo to vreme da se opet slikamo.

Otisli smo i to zavrsili, vratili se. Posle nekog vremena nas je zvao da mu damo slike (ovog puta dobre) i opet rekao da sacekamo. Onda smo davali otiske.Jelena je morala da ide da pere ruke jer je mazala kremu tog jutra i nisu mogli da se ocitaju svi otisci. Dakle dame, ne mazite kremu
I opet smo seli da cekamo.

Posle nekog vremena su nas zvali na salter 5 da platimo. E tu sam se ufrkisao jer mi aparat nije prihvatio jednu novcanicu od 100$ pa sam dao druge dve od po 50$. Ja sam toj zeni za kasom rekao da su to pare iz USA a ona je rekla da oni imaju svoje metode i da ne moze da je primi. Dakle, ponesite extra kesh.

Opet smo seli da cekamo i onda je konacno prozvan taj Uros a onda i mi.

Kao sto sam malopre napisao, sluzbenik ambasade zaduzen za nas slucaj nije posmatrao intervju sa konzulom tako da se ovaj totalno pogubio.
Pitao nas je kako smo na jako simpaticnom srpskom jeziku i rekao da sednemo. Isto smo bili u sobi br 8. Tu nam je prvo trazio da damo otiske jelena od dva prsta ja od kaziprsta samo, valjda se nisu lepo videli tamo.
Onda je pitao ko je Dan koji nam je poslao pismo i ja sam ponovio istu pricu kao sto sam rekao njegovom kolegi u prvom delu intervjua. On je pitao da li planiramo da zivimo kod njega i mi smo rekli ne, samo dok se ne sredimo i ne snadjemo. Onda je rekao sve je okej, dobili ste vize i zamolio nas da se oboje podignemo desne ruke i da su svi podaci koje smo dali istiniti. I mi smo to uradili. Onda je rekao da dodjemo sutra u 3 sata u ambasadu, da udjemo i da ce vize biti spremne I VRATIO JELENI SVA NJENA DOKUMENTA (sto nije trebao) pa nas je njegov saradnik (kako sam vec napisao) zvao i zamolio da to donesemo sutra i rekao da je sve ok sto se viza tice.
Ah da, konzul meni nije vratio pasos u kome su tri americke vize a vratio mi je jedan (isto plavi sa kojim sam letos isao u Grcku) i ja sam se malo istripovao da je to zbog neke provere ali je on i to zaboravio tako da je moja briga bila bezrazlozna a i nisu imali sta da nadju.

Danas smo u 3 dosli do ambasade, kucnuli, oni su vec znali ko smo, malo cekali, onda nas je pozvao na salter da predamo dokumenta koja nam je konzul greskom vratio i rekao da sacekamo i da ce vize biti za 20-ak minuta.
Posle toliko vremena pozvao nas je na salter 6 i predao koverte i pasose i objasnio da njih nosimo u rucnom prtljagu kada budemo putovali i predajemo sa sve pasosem na imigracionom.
Rekao je da ce zelena karta i SSN automatski da stignu na adresu koji smo dali za neke tri nedelje i pozeleo nam sve najbolje.
Eto to je cela prica od juce i danas a ako neko ima neko pitanje, pitajte slobodno a ja ako se setim jos necega, napisacu.

P.S.Ceo intervju je bio gotov negde oko 2 popodne. Za to vreme su oni zavrsili 53 osobe koje su trazile sto turisticke sto radne vize za brodove. SVI SU DOBILI VIZE.
P.S.II. tokom celog cekanja smo gledali tv (RTS1) koji je bio ukljucen na dva velika televizora tako da se nismo smorili.
U svakom slucaju, svima zelimo sve najbolje i kazemo da se opuste (iako znam da je to uglavnom nemoguce)
prezentujte papire koje traze, budite iskreni i nema frke.
Toliko od mene nadam se da nisam udavio
Pozdrav