View Single Post
Staro 23.05.2017, 20:43
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IVAN985 Prikaz poruke
Ćao ljudi,imam jedno pitanje i bio bih zahvalan ako neko može da mi kaže kako izgleda život iz ugla Owner operatora.Koliko su zarade otprilike,koliko su porezi,i u globalu da mi prenese iskustvo ?
Zavisi sta vozis, stepdeck prikolice su najplacenije ali i najopasnije jer kompletan tovar moras sam da obezbedis. Rifer tj hladnjaca je isto dobro placena ali su striktni zakazani termini utovara i istovara i ne tolerisu se kasnjenja. Dryvan tj klasicna prikolica je klasika neka koju najvise ljudi vuce.

Ako izvezes 3000 milja nedeljno, to je placeno izmedju 1.5$ do 3$ milja tako da imas gros zaradu od 4500 do 9000$. Kad odbijes ratu za kamion ako je imas oko 700do1000 nedeljno sad zavisi jel rentas ili si uzeo na kredu. Prikolicu ako rentas ona je oko 150 nedeljno. Osiguranje za kamion, cargo osiguranje sve je to jos plus. Pa onda oko 150 200$ mesecno najam parkinga za kamion. Zavisi kamion u kakvom je stanju, dal ces da visis svaki vikend kod majstora, gume oko 400 600 komad. Negde tollove tj putarine ne mozes da izbegnes pa se i to na istoku pogotovo debelo placa. Ali realno ostane na tih 3000milja oko 3000$ cistih gore dole.
Reply With Quote