View Single Post
Staro 31.05.2017, 09:42
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik misternice Prikaz poruke
Pozdrav dragim forumasima,
Da li neko ima konkretno iskustvo sa greskom u inicijalnom formularu (DV) a sve u vezi sa slovom u imenu. Naime, kada sam popunjavao formular napravio sam gresku I u prezimenu sam napisao DJ umesto D (Đ). U pasosu mi stoji D a ja sam popunjavao na osnovu kreditne kartice koju sam imao pri ruci. Na forumu sam uspeo da nadjem samo jedan slucaj nekoga ko je to uradio ali cini mi se da nije ni izvucen tako da nema nekih jasnijih informacija.
Sada treba da popunim DS-260, naravno da cu pisati D ali me jako brine da li cu zbog ove greske biti diskvalifikovan odnosno da necu ni biti pozvan na intervju I imati prilike da objasnim situaciju konzulu. Verujem da osoblje u nasoj ambasadi zna za nase DJ samo nisam siguran da cu uopste stici do ambasade.
Pisao sam ambasadi I dobio odgovor da se inicijalni formular ne moze menjati, da je trebalo popuniti onako kako je naglaseno (kao u pasosu) I da dalje DS-260 popunim kako stoji u pasosu.
Da li neko ima iskustvo sa ovim problemom? Verujem da ne bi trebalo da bude ogromna prepreka ali sam opet u frci zbog toga.
Unapred hvala
Ja nemam licnog iskustva, ali stvar je prilicno krupna da bi neko tek tako dao savjet, i eventualno te kostao diskvalifikacije.

Moj prijedlog je da nazoves ambasadu, objasnis im situaciju, i vidis sta ce ti reci, te da postupis tako. Malo je problem sto neces imati pisani trag bez obzira sta da ti kazu, ali ne vidim drugi nacin.

Provjeri i na forumima vani (immigration forums, visa journey, brit simon itd), jer vjerujem da posebno oni koji koriste npr arapska ili hindi slova imaju dosta problema sa tim.
Reply With Quote