Citat:
Prvobitno poslao korisnik bokiit
Drustvo, moram da vratim temu iz mrtvih  . Supruga i ja , razmisljamo o preseljenju u/oko San Jose ili San Francisco. Oboje smo u IT struci, ona front end ja back end. Trenutno zivimo u Chicagu gde je jako tesko naci posao u IT, pogotovo sto nemamo 5+ godina iskustva koje se ovde traze.
To je zapravo i jedini razlog zasto bi se selili iz Chicaga koji nam je kao drugi Beograd.
Trenutno pregovaram sa kompanijom iz Northbrooka, pa ako to urodi plodom , auto bi uzeli pa bi se tako kretao iz Chicaga do posla. Onda bi se CA malo prolongirala. U svakom slucaju ideja Kalifornije nam nece izaci iz glave jos dugo dugo.
Moje pitanje za bilo koga, cak ne mora da bude iz prve ruke, koliko prostora ima za programere pocetnike od oko 1god iskustva? Za ove preko 2+ uvek ima sta da se radi. Pocetak je najtezi. 
|
Pod jedan lazi.

Ti imas 3 god iskustva i radio si u toj i toj kompaniji od tad i tad, ili si bio internship.

Bas sam juce pogledao CV kolege koji je dobio internship u Wawe 2 wawe firmi. Bukvalno je sve slagao, da zna Javu, Python, da ima 3 god iskustva u C++ i ostalo. Strasno. Mada, za internship te i ne pitaju mnogo konkretno, vise neki problem solving, za razliku od toga kad trazis posao, tako da nemoj bas mnogo da lazes.

Visenedeljno ucenje za intervju se podrazumeva.
Najbolje bi bilo da pocnete da saljete CV firmama iz Bay Area i tako cete najbolje opipati puls i videti da li i koliko ima posla. Meni se cini da posla ima ali da ga nije lako dobiti jer svi, naravno, traze...zmaja

tj nekog ko zna sve i svasta i usput ima 10+ god iskustva. Takavi su retki, a to znaju i oni koji pisu oglase, ali njihovo je da probaju pa ako naleti naleti. Ako ne naleti, a ne moze svima da naleti, onda ce da prime nekog ko nema ni priblizno toliko iskustva ali je bistar i voljan da uci.
Pozdrav, srecno i javljate kako ide.