Zelela bih da vam napisem svoje iskustvo na kontu Turiisticke vize od prosle godine. Brat od rodjenog ujaka se ozenio 28.11.2016 godine u Americi,i ja sam popunjavala DS 160 za ujaka,sestru i ujnu ( za sinovljevu svadbu). Ujak je zaposlen u Rudniku Bakra,ujna ima privatnu radnju,a sestra je bila zaposlena u restoranu brze hrane. Naravno da su sakupili sve potrebne papire koji su bili trazeni ( iz suda o neosudjivanju,i ne vodjenju nikakvog postupka,kopije isplacenih zarada 3 meseca unazad,ugovor o godisnjem odmoru itd.) ( ja naravno nisam podnela zahtev heh,kasnije se pokazalo zasto je to dobro

Dobili smo termine ( ja zakazala svima nakon placene fee za B1 vizu) i otisla sam prvo sa ujakom u Ambasadu. Nakon sat ipo vremena provedenog unutra ujak je ODBIJEN

iako je posedovao SVU dokumentaciju koja ga veze sa Srbijom,i mora da se vrati. Razlog je bio ( brat je tada bio ilegalno jos uvek tamo i nije obnavljao vizu). Nakon razocarenja da nije dobio vizu,pokusali smo opet u roku od 2 nedelje. Takodje smo sakupili svu dokumentaciju koja je bila potrebna ali nije vredelo ODBIJEN je ponovo ... Ujna je takodje imala svu dokumentaciju koja joj je bila potrebna,i sa njom sam otisla u Ambasadu i zamolila sam da me puste sa njom unutra jel nije znala Engleski uopste ( procitala sam da u tom slucaju je moguce,ali ne mora da znaci posto sluzbenici odlicno znaju Srpski jezik) i sacekala sam je ispred. Proslo je nesto manje od dva sata i ujna izlazi iz Ambasade sa Roze papiricem sva srecna DOBILA JE VIZU

(samo zato sto na njenom DS 160 NISAM ubacila brata koji je tad bio ilegalno tamo) ali i zato sto je Preduzetnik i poseduje Radnju svoju. Sestra je odbijena (iako je otisla na J1 vizu i vratila se u predvidjenom roku) Tako da je kod sina na svadbu samo njegova majka otisla

Ja nisam poslala DS 160 za sebe,ispostavilo se iz odlicnog razloga

Rekose mi da se viza jako tesko dobija

a i posluzila me SRECA na DV 2018

Nadam se da sam nekom pomogla ovim sto sam napisala
Svima zelim Puno Srece