View Single Post
Staro 18.08.2017, 01:11
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanchez Prikaz poruke
Moja sestra je nedavno odbijena za turističku vizu. Ima 29 godina, nikada ranije nije aplicirala za bilo kakvu Američku vizu, htela je da ode u Kaliforniju na 2 nedelje, bila bi tamo smeštena kod prijatelja i navela je u aplikaciji sve po PS-u i donela sve što su tražili.

Prednost kod nje je što ima stan na svoje ime, što ima ušteđevinu na računu više nego dovoljnu za troškove puta i ostalog, radi u dve škole već neki relativno duži period a i pre toga je bila u radnom odnosu, imala je i rešenje o godišnjem odmoru pošto mora da se vrati u školu pre početka nastave, ali su je ipak odbili, bez previše priče i specifičnih pitanja.

Rekla mi je da je od njih 4 koji su bili u to vreme, samo jedna devojka dobila vizu, pritom je od njih 4 bila jedina koja je nezaposlena, a svi su bili sličnih godina.

Primera radi ja bih voleo da apliciram za turističku vizu, već sam bio u Americi 2013&2014 na Work and Travel programu, ali kad vidim da odbiju nju koja je objektivno u boljoj situaciji od mene, u smislu ima jače veze sa zemljom, mislim da ću samo baciti 160$. A onda opet čujem, ta nezaposlena devojka je dobila lagano vizu na 10 godina, i neki moji poznanici isto dobili, a neki sa firmama i stanovima ne dobiju, ništa mi nije jasno

Onda me nervira kad neki analitičari nađu manu u svačijoj aplikaciji u smislu, e nemaš posao duži vremenski period, u braku si al nemaš decu, mala ti je plata za američke standarde, džaba ti što imaš na računu onda znaju da zarađuješ na crno, delovao si previše samouvereno, poneo si previše papira ili nisi poneo dovoljno papira, a onda neko ko nema bukvalno ništa dobije, onda se kaže nema pravila
Moj ujak je odbijen za Turisticku vizu,a zaposlen je i ima radni staz skoro 40 godina u firmi Hteo je na sinovljevu svadbu da ode na 2 nedelje i morao je da se vrati zbog firme normalno. I nisu mu odobrili vizu Ni meni nije jasno kakvi su im kriterijumi .
Drugarica je dobila Turisticku pre mesec dana i otisla je kod decka na 2 nedelje,a zaposlena je u bolnici. Prosla je bez problema
Case Number : 2018EU000091**
DS 260 poslat 30 Maja 2017.
Lekarski pregled : 01.02.2018.
Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart)
My Greeeeen Day : 12.Mart 2018.
Viza u Pasosu : 16.Mart 2018.
Landed in Boston 26.06.2018.
Reply With Quote