View Single Post
Staro 28.09.2017, 08:48
Golic Golic je offline
Član

Datum prijave: 23.06.2017
US lokacija: Washington DC
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bor Prikaz poruke
Tako je Golicu, treba vam potvrda o sluzenju ili potvrda da niste sluzili vojsku. Npr. Ja sam je sluzio i kada sam isao na intervju ponio sam potvrdu iz vojnog odsjeka. Sto se tice ostalih dokumenata i mi smo pripremili i sto je trebalo i sto nije trebalo za intervju...tako to i treba kada je ovako velika stvar u pitanju.
Elem, tokom intervjua u Sarajevu u ambasadi, sve je bilo krajnje jednostavno i profesionalno. Dolazak u ambasadu, prolazak kroz obezbjedjenje, ulazak u prostoriju za intervjue. Zatim, nasa jedna zena uzima sve nase dokumente da bi ih pripremila za razgovor sa konzulom. U medjuvremenu placamo po 330 dolara za intervju na salteru pored nje i 5 minuta posije pojavljuje se jako prijatna Amerikanka konzul koja trazi da skeniramo prste, polozimo zakletvu dizuci lijevu ruku te razgovara sa nama mirnim i prijatnim glasom, krajnje profesionalno...
Nema previse pitanja, djeca se igraju iza nas a ona samo trazi sva dokumenta za nas cetvero (Pasose, diplomu od primarnog aplikanta SAMO, uvjerenja (policija, sud, vojni odsjek), medicinski im je vec poslat i nakon toga provjerava nase podatke, nesto kuca na racunaru, sve zajedno traje 15-tak minuta... Zatim kaze, aplikacija vam je odlicna, dobro dosli u USA i nadamo se da ce vam se svidjeti tamo i sve ovo uz prijatan osmijeh. Zahvaljujemo se i pozdravljamo se sa njom...Pasosi i zapecaceni paketi poslati DHL-om za Banja Luku i stigli sa vizama Dv-1 u roku od tri dana. Preuzeti pasosi pod Starcevicom u DHL kancelariji i to je to...
nadam se da ce ovo malo pomoci, ali ako ste pratili sva pravila, zaista nema razloga za brigu...sve ide svojim tokom.
Sretno i sve najbolje.
Čestitam Vam od srca, sad sam tek pročitala da ste i vi ove godine popunili DS 260 i da ste uspjeli sve realizovati, žao mi je što to ranije nisam vidjela da vam se javim da se bar medjusobno podržavamo u ovim danima isčekivanja. Dijelim vaše misljenje, ovo je sve bilo tako stresno a na kraju nas je docekala takva srdačnost i profesionalnost u ambasadi da je sve proslo tako lako i opusteno. Želim vam sve najbolje u sledecim koracima novog zivota...
Reply With Quote