Tema: Dv-2019
View Single Post
Staro 17.10.2017, 16:34
Mikac7 Mikac7 je offline
Proteran

Datum prijave: 17.10.2017
Nepromenjeno

Pozdrav svima,
Nov sam ovde pa imam par pitanja.
Ove godine zelim se prijaviti za lutriju, ali imam par nedoumica. Pošto imam 21 godinu, državljanin Srbije sam i trenutno završavam KPA, završna sam godina pretpostavljam da imam sve uslove koji su neophodni. Zanima me da li ja navodim samo sebe ili navodim i svoju porodicu prilikom prijavljivanja?
Takođe, otac mislim da nema i neispunjava uslove za priajvu, jer ima završenu samo osnovnu školu, tako da pretpostavljam da on nema uslvoa da se priajvi? Majka ima završenu srednju četvorogodišnju i ona ima uslove, ali me zanima koga ona onda može da navede, jer ja imam 21. godinu, otac nema srednju, a brat ima 20godina. Isto pitanje i za brata.

Oprostite ako je ovo spam, ali ja prosto nisam mogao da nađem odgovore na moja pitanja nigde. Samo me zanima koga imam pravo da navodim ja, i da navode oni i ko od njih ima pravo da se prijavi i ako izvuku mene ili npr. majku ko dobija sve zelenu kartu? Mnogo tih nedoumica imam.

Takođe, imam još jedno pitanje. U vezi sam sa devojkom koja je takođe zainteresovana da se prijavi za lutriju, pa u slućaju da nekoga od nas dvoje izvuku planiramo se uzeti. U tom slučaju me zanima, ako npr. nju izvuku pa ja dobijem državljanstvo preko nje, da li imam pravo samo ja da odem tamo, pa onda naknadno da stigne nakon što se ja snađem tamo za početak? Ili to samo ona može sama da ode, jer je ona npr. izvučena i obrnuto.

Hvala Vam unapred na odgovorima, jer su mi preko potrebni.
Reply With Quote