Hajde i ja da ozivim svojim subjektivnim misljenjem mada nisam jos u USA...
Definitivno su troskovi zivota veoma individualni i u Srbiji a posebno USA gde je mnogo veci dijapazon svega.Moja mama u Srbiji uspeva da zivi sa penzijom od 32k rsd a opet znam ljude koju se prekomerno zaduzuju i sa desetrostruko vecim prihodima da bi ispratili odredjen zivotni stil. Koliko sam ja uspela da uhvatim po forumu vecina onih koji se na njemu olasavaju zivi skromno ali uspeva postigne finansijsku stabilnost bez stresa od cega ce sutra da plati.
Medjutim za neki sadrzajniji zivot u vecim gradovima za porodicu je po meni je ipak potrebno min 100k. Naravno moze se kompenzovati manja cifra oduzimanjem nekog dela tog zivotnog sadrzaja.
Ovo je moje subjektivno misljenje na bazi onog kakav ja zivot zelim da vodim u USA i cemu stremim, a culi smo primere zivljenja i sa 30k u NY.
Vecina mojih prijatelja u USA i ljudi koje tamo znam su veoma afirmisani sa izgradjenim karijerama platama preko tog iznosa koji zive u stanovima koji kostaju >2500 usd 1br ili kucama milionske vrednosti.Bice mi tesko da se uklopim u njihove zivotne navike u startu ali cu definitifno teziti da im se priblizim
PS. Takodje imam utisak da su po forumu aktivni ljudi koji treba da idu ili su tek otisli. Oni koji su otisli dovoljno davno da sada imaju izgradjene karijere i dobre plate ne verujem da mozemo da cujemo.
|