uh pa evo moj neki savet iz "east coast"perspektive -prvih dve nedelje smo ja i zena bili u hostelu i tu sam nekako "upao" u pricu sa nekim nemcem koji zivi u ny ali je privremeno bio u hostelu dok ne nadje stan - e sad on radi za neku dobrotvornu organizaciju i putuje dosta po americi i bas sam ga pitao za stanje u pojedinim gradovima i regionima i on mi je napomenuo da izbegavam sledece gradove : san diego ,miami,houston,las vegas,new orleans itd kao najteze ekonomski pogodjene delove amerike -on je sve to obisao valjda jel radi sa homeless people .ako nesto vredi sad biti general posle bitke moj savet je da se pomerite iz sd severnije ili cak na east coast-kazu da je boston ok ,moje neko iskustvo -i moje zene je ok - ona (moja zena ) je nasla posao da cuva decu druge nedelje po dolasku u ny -mislim da je pozurila i obavezala se sad da ostane sa tom porodicom do leta - da nije toliko zurila mogla je da nedje mnogo bolje poslove (cak je i dobila par ponuda posle-jedna od ponuda je da radi u jednom luksuznom butiku na 5 aveniji gde je plata +comission )- nemojte da me pogresno shvatite sada -moja je zena sjajna i ja je mnogo volim ali ona nema nikakvo iskustvo sa decom niti je deca odusevljavaju kao pojava-ali je naduvala cv kao da je ceo zivot podredila brizi za podmladak i opstanak ljudske rase!!! ja sam vise malo opusten tip ali eto cak i meni bez nekog truda uletela neka kombinacija za posao (nadam se da nece biti ispale )-jednostavno sam nalagao u cv -u da imam marketinsko iskustvo i otisao na intervju i izmanipulisao tipa koji je vodio razgovor -necu da kazem da sam ispao mnogo pametan ali ipak je on 15-16 godina mladji od mene i nema to iskustvo zivotno -nije ukratko znao sta ga je snaslo- cv inace drzm ga u wordu pa ga po otrebi prepravljam kako koji posao naidje na oglasima -sad od te neke casual sljake nisam bezao ali sam to ostavio ipak za kraj -za sada ima jos jedna polu sema bas za californiu (SF) pa to mozda moze da se realizuje do kraja nedelje -tu sam opet "nabudzio "ekstenzivo iskustvo u prodaji -mislim ni ja ni zena nismo dosli sa nekim narocitim ocekivanjima -cak naprotiv ja sam ocekivao da ce biti mnogo gore pa eto nekako plivamo-za kraj evo sta mi je moj cimer rekao kad sam trazio njegov savet u vezi nalazenja posla u ny-u -njemu je bilo cudno da ga uopste pitam za to -bukvalno je rekao -''you gonna be allright -just hassle your ass off''.
|