20.12.2017, 02:45
|
|
Član
|
|
Datum prijave: 23.06.2017
US lokacija: Washington DC
YU lokacija: Banja Luka, BIH
|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik superkikoslav
Pozdrav svima na forumu! Zamolio bi Kilimandzaro ako možete da mi pojasnite, vi smatrate da je Patriot America putno osiguranje najbolje za početak? Mene najviše interesuje osiguranje od samog početka, računajući od slijetanja na aerodrom pa do pronalaska posla, obzirom da bi došao sa suprugom i malim djetetom, a ne bi želio da budemo bez osiguranja. Istraživao sam po netu, našao dosta nekakvih planova, ali nisam siguran u koju kategoriju mi spadamo, da li mogu uzeti putno osiguranje ili spadamo i osiguranja koje uzimaju rezidenti i svi ostali? Prilično sam zbunjen, ako neko ima neku svježu informaciju, savjet, uglavnom vezano za osiguranje na početku, prvih mjesec, dva, tri, bio bi jako zahvalan.
Pozdrav
|
Tretiraju vas kao rezidente ali u svemu dok dovoljno ne zaradjujete mozete ocekivati poseban plan. Recimo sad smo uzeli osiguranje preko HealthCare.gov i placamo 106$ imamo cak i zubara za dvoje odraslih i dijete. Taj plan je oko 800$ ali ja ne radim a suprug ne zaradjuje mnogo tako da za pocetak imacete pogodnosti srazmjerne primanjima koje budete imali. Prijava je bila do 15. Decembra za 2018 godinu ali mislim da mozete pokusati dobiti i naknadno uz dokaz kad ste dosli.
LP,
|