Citat:
Prvobitno poslao korisnik superkikoslav
Pozdrav svima na forumu! Zamolio bi Kilimandzaro ako možete da mi pojasnite, vi smatrate da je Patriot America putno osiguranje najbolje za početak? Mene najviše interesuje osiguranje od samog početka, računajući od slijetanja na aerodrom pa do pronalaska posla, obzirom da bi došao sa suprugom i malim djetetom, a ne bi želio da budemo bez osiguranja. Istraživao sam po netu, našao dosta nekakvih planova, ali nisam siguran u koju kategoriju mi spadamo, da li mogu uzeti putno osiguranje ili spadamo i osiguranja koje uzimaju rezidenti i svi ostali? Prilično sam zbunjen, ako neko ima neku svježu informaciju, savjet, uglavnom vezano za osiguranje na početku, prvih mjesec, dva, tri, bio bi jako zahvalan.
Pozdrav
|
Unapred se izvinjavam sto cu reklamirati neko osiguranje, ali mi smo uzeli ovo
https://www.sevencorners.com/inbound-immigrant za 3-4 meseca u 2017-oj u kojoj smo u US. Za 2018-tu smo vec uzeli pravo. Razlog iz koga saljem ovaj link je sto je, po meni, tu prilicno detaljno objasnjeno sta osiguranje pokriva, a sta ne, pa vam predlazem da sve to detaljno procitate. Takodje moze se placati na krace periode pa produzavati. Taj produzetak kosta samo $5 - kao neka administrativna taksa pri produzetku, tako da ako osiguranje kosta $200 mesecno, dva meseca ce kostati $400 ako se plate odjednom, ili $405 ako se osiguranje produzava. Takodje imate vise planova osiguranja, za jednu ili vise osoba, pa mozete odabrati koje vam finansijski najvise odgovara.
Glavna razlika izmedju osiguranja koje je obavezno i ovakvog, koje je relativno dobrovoljno, obicno stoje u uslovima osiguranja gde pise nesto tipa: 'THIS IS NOT QUALIFYING HEALTH COVERAGE (“MINIMUM ESSENTIAL COVERAGE”) THAT SATISFIES THE HEALTH CARE COVERAGE REQUIREMENT OF THE AFFORDABLE CARE ACT. IF YOU DON’T HAVE MINIMUM ESSENTIAL COVERAGE, YOU MAY OWE AN ADDITIONAL PAYMENT WITH YOUR TAXES.'
E sad, da li smo 'u grehu' sto smo imali ovo osiguranje u 2017-toj, saznacemo prilikom obracuna poreza, negde u aprilu 2018-te. Negde sam citao da se kazna ne placa ukoliko ste zaradili ispod odredjenog iznosa u godini, a mi smo poceli da radimo prilicno kasno u 2017-toj. Mozete da guglate 'What is the minimum income to file taxes in 2017?', pa da vidite da li ste ispod tog iznosa. Takodje sam procitao (sto bi i nas moglo da spase) da 'You're also exempt from the requirement if the most inexpensive coverage you can find would cost you more than 8.16% of your 2017 household income.' i to na ovom linku
https://turbotax.intuit.com/tax-tips...rage/L2ait3Gsk. Takodje, probajte da se pronadjete i ovde
https://www.healthcare.gov/fees/fee-...being-covered/.
Preporucujem vam, dakle, da ukoliko vam neko nudi neko osiguranje, obavezno pitate da li je sa “MINIMUM ESSENTIAL COVERAGE”, ili ne, jer ukoliko nije i imate samo njega, za imanje samo njega moguce je da placate kaznu. Jos samo da napomenem da u supruzinoj firmi, koliko je cula, vecina ne placa osiguranje, nego vec unapred racunaju da ce da plate kaznu u iznosu od 5% od income-a, ali po meni bas je preveliki rizik biti bez ikakvog osiguranja.