View Single Post
Staro 27.02.2018, 11:55
Jorda Jorda je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.08.2017
US lokacija: San Diego, California
YU lokacija: Pozega
Nepromenjeno

Evo i našeg iskustva. Jutros sam išao do DHLa da preuzmem pasoše.
Dakle vize su nam odobrene, možete nas okrečiti tamo u tabeli.

Neću mnogo da dužim, već je sve napisano 100 puta kako ide procedura.
Ono po čemu je naš slučaj bio malo specifičniji su dve stvari:

prvo na inicijalnoj prijavi (ženinoj, ona je izvučena) omašio sam datum rođenja za jedan dan.
Ne znam kako se to desilo ali bio sam u haosu razmičljajući da nas ne odbiju zbog toga. Zamislite da vam nešto što ste želeli već godinama padne u vodu zbog tako glupe greške. Neću vam ni opisivati moju nervozu par dana pred inttervju. Na sam dan sam bio skroz opušten za divno čudo. Valjda me ćerkica od nepuna 4 meseca koja je spavala na mojim grudima umirila.

Elem to niko nije ni pomenuo. Izgleda da tako može da se manipuliše sistem da imate više prijava. To mi ni jednog trenutka nije palo na pamet, kontam da oni sve to imaju u sistemu i da vide ipak da je jedna prijava bila. Pisao sam i u Kentucky da imam problem sa pristupom, ima tema otvorena pa ko hoće neka nađe na forumu...

Druga stvar, pre 4 godine sam bio bolestan, ono najgore, operacija, tri meseca terapije, gotovo na samrti...
Danas je sve super hvala Bogu, nikad nisam bio zdraviji, bolji, jači...
Prijavio sam to na lekarskom i ni to nije bio problem.

I za vojni rok sam stavio da nisam služio, iako sam odslužio civilno 2010 do 2011. Računam da oni znaju da to nema veze sa vojskom, posle sam pročitao negde ovde da treba da se stavi u sva polja "civilno" ali nisam hteo da ih smaram da mi opet otključavaju DS, reko ako bude potrebe to ćemo u ambasadi na licu mesta.

Eto to bi bilo to, nisam hteo da dužim, a napisah sastav.
Nadam se da sam nekome pomogao, ako ima pitanja - shoot.

Pozdrav svima i srećno (sreća vam treba samo da vas izvuku ) posle je formalnost.
Reply With Quote