View Single Post
Staro 07.03.2018, 22:53
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andrew Wiggins Prikaz poruke
Lepo receno. Meni iste stvari smetaju u Beogradu. A to je neka kako bih rekao.......prostota naroda koja mi nikad nije legla. Nikad se nisam osecao da potpuno pripadam ovde na Balkanu pa to ti je. Samo bih dodao da kad sam bio pre 6 godina na W&T u NYC, to su bili najsretnijih 5 meseci u mom zivotu. A radio sam za minimalac, ziveo sa dosta cimera. Znam da odlazak sa GC i Work and travel nisu ista stvar al dovoljno je bilo da shvatim da je USA zemlja za mene.
O,pa ovo je tek tema za sebe,kad odes na prvi godisnji posle 3 godine u Srbiji ti naravno vidis onda sve te nase greske kristalno cisto ,ti vidis da su ti problemi i greske tolko jednostavni a da oni nemaju resenje za njih,i sad vi posto ste dosli iz Amerike nemate pravo na prigovor i zalbu jer direktno vredjate svakog oko sebe "Eh sad si ti pametan dosao si iz Amerike"

nemas pravo da ukazes na problem recimo primer iz samoposluge gde se reze salama nikad se nezna ko je sledeci, i sad vi postupate ponasanju iz vaseg trogodisnjeg Americkog zivota ali vidite da vas to samo udaljava od vitrine sa salamama i sta onda radite ,morate da se spustite nekoliko nivoa ispod, na onom bezobraznom nivou gde morate fizicki nadjacati 2-3 penzionera kako bi ste dobili vasu salamu.

Ili recimo u Srbiji registracija auta jos uvek je pravi challenge tu izgubite 2 puna dana
i jos mnogo toga koje nema nikakvog smisla funcionise u Srbiji i dan danas

ja sam pre par godina prilikom jedoj poseti Srbiji usao u mts da pitam kad ce mi ukljuciti telefon,2 sluzbenice rade a sa druge strane stola 20 ljudi jedan drugom na glavu ,ja naravno stanem sa strane stojim tako 10 minuta i pocinjem da organizujem red ,tako sto svakom ko udje kazem da i ja cekam red ,oni onako zbunjeni me gledaju zasto se i ja ne trpam tamo na gomili .ali prilaze meni i polako staju iza mene i ja taman organizovao ljude za tih 15 minuta konacno se rascistila guzva i pridjem ja i pitam za moj problem,kaze mi zena ladno "i zato si stajao 15 minuta tamo " "pa sto nisi pris'o odma da me pitas" ja sam joj odgovorio da ne bi bilo pristojno da zajasem dosta stariju zenu na toj gomili od ljudi oko vaseg stola ,nasta je ona ostala zbunjeno da me gleda,neverovatno

i jos jednu stvar ne razumem, necu smarati vise ali ovo moram napisati

Stojim u posti u redu da platim tel racun ,ostajem samo ja sam u redu i prazan hodnik iza mene ,ulazi lik i staje bukvoalno na 10cm iza mene i ja lepo osecam kako mi dise u vrat ,osecam njegov vruci izdasaj, ja se okrenem mislim da me neko prepoznao ,ma ne ,a iza nas 850 kvadrata prazne poste,taman se mislim u sebi da je ovo jedan od onih kad ulazi drugi lik i staje iza onog prvog na istu udaljenost od nekih 10cm, tad mi je malo laknulo ali sam ostao u razmisljanju zasto se tako gusto pakuju jedan iza drugog ako ima ogromnog prostora ,niko nije imao adekvatan i razuman odgovor

Sve u svemu moci ce te samo da gledate i da se cudite nemojte ni pomisljati da ih ispravljate ,pogotovo kao neko ko je dosao iz Amerike
Reply With Quote