View Single Post
Staro 30.01.2009, 15:33
Dida Dida je offline
Drug član

Datum prijave: 14.01.2009
US lokacija: New York
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Evo da se i ja odvažim za prvi post.
Mi (muž i ja) smo ljekarski pregled obavili u Sarajevu, na CUM-u, dr. Kapetanovic. Cijena 150 KM po glavi plus 30 KM za tetanus vakcinu (ni jedno ni drugo nismo imali nikakve potvrde o ranije primljenim vakcinama pa je insistirao da nam da tu jednu kao "da ne ostavi praznu rubriku")
Bili smo naručeni nešto pravo rano, oko 7:30, doktor je slušao Budha bar, i pitao nas o općem zdravlju, obrazovanju, preležanim ozbiljnim bolestima, vakcinama..
Izmjerio pritisak, pregledao zube...pitao da li imamo vena po nogama (!) jer smo se skidali samo do pola...ja ni toliko - ostala sam u potkošulji i nije mi pregledao grudi . Poslije smo sišli do laboratorije u prizemlju gdje su nam u 8:00 uzeli uzorke krvi...
Za rentgen pluća smo morali ići u drugu bolnicu - bivšu vojnu - sada opću bolnicu... sve je bilo gotovo za 15 min, samo smo morali kasnije doći po snimak koji smo trebali nositi na intervju, a doktor je poslao ono ostalo u ambasadu... Dva dana nakon pregleda smo ga nazvali da pitamo o rezultatima - rekao je da je sve ok i poslao sve u ambasadu...
Pregled smo radili 20 dana prije intervjua..
eto, pade i prvi
intervju prošli - 12.01.2009.
usli u junu
GC stigla 20.07.2009.
Reply With Quote