View Single Post
Staro 30.01.2009, 20:37
bibi's Avatar
bibi bibi je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2008
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku bibi
Nepromenjeno

Ma, ne znam...
Dugo sam razmisljala da li uopste da komentarisem, pa evo resih da napisem svoje razmisljanje na ovu temu.

Volim da mislim o sebi kao o umerenom optimisti, ali sam daleko od onih koji veruju da ce im odlazak u USA resiti sve probleme.

Ipak nadam se da moze da resi bar neke. I upravo zbog toga sam i odlucila da pisem, jer me Koljini postovi duboko uznemire...

Ne odobravam nacin na koji Kolja i njemu slicni zive i posmatraju druge ljude. I ne zelim da budem u blizini takvih ljudi. Ne volim kad vidim da neko prica logorejicne price, dok sve vreme razmislja na koji nacin moze da iskoristi svoje sagovornike, kako moze da ih prevari i da "ispadne" pametniji od njih.
Ponekad mi se cini da je sve ovo sto nam se desilo (na prostorima bivse YU), velikim delom posledica upravo takvih pogleda na svet... Pa da li je neko u svemu tome ispao najpametniji?

Priznajem i ovo: od tih i takvih muljatora mi se dize kosa na glavi, iako nikad nisam bila zrtva (ili bar nisam primetila da me je neko "osisao").

I, ako je takav nacin neophodan da bi se opstalo i prezivelo, cak i u USA, onda cu ozbiljno poceti da razmisljam da odustanem od odlaska. Jer ne zelim da povredim nikoga, ne zelim da postanem bezobzirna i bezdusna, i da unistavam tudje zivote, samo kako bih izvukla neku korist za sebe, isto koliko ne zelim ni da mene neko iskoristi, prevari...

Zelim da verujem da je na ovoj nasoj planeti procentualno vise onih dobronamernih, koji ce ti pomoci i ako ne moraju, koji te nece slagati i prevariti iz cistog zadovoljstva, samo kako bi uzdigli sebe (u svojim i tudjim ocima) ili samo kako bi gledali tebe kako se mucis...

Da li gresim? Da li je "Koljin" nacin zaista jedini moguci za prezivljavanje i postignuce uspeha? I cemu to vodi... Zamislite samo kako bi nam svet izgledao kada bi svi postali takvi... Brrrrrrr... Stresam se od uzasa!