Ah ,kao i uvek zaboravih da dodam par (bitnih)stvari -u vezi onoga sto sam napisao oko intervjua i "manipulacija" oko toga - imas citavu biblioteku ovde -verovatno bar par stotina naslova na temu kako dobiti posao i proci intervju -manipulativne tehnike dobijanja posla su ovde opste prihvacene norme (bar sudeci po broju autora koji su ih uvrstili u svoje knjige )-ukratko te ''muljevine ''su ovde standard procedure -imas cak i ''casove '' iz toga gde su predavaci eksperti iz oblasti ''muljaze"' -preleteo sam par tih knjiga i mogu reci da su moju komentari ( da nekazem saveti) naivni prema onome sto ova gospoda pisu u svojim''udzbenicima '' i daju savete -na primer savetuju sve do u sitnih detalja - cak koje boje treba da bude donji ves onoga koji ide na intervju -''distraction ''tehnika onoga koji radi intervju da ne kazem narodski ''kako zbuniti neprijatelja '' je omiljeni topic -sve od spominjanja ''casual sexual encounters'' -ako je muskarac ''ispitivac'' pa do ''current fashion topics '' ako je zena ona koja intervjuise -je dozvoljeno u bitci da se posao osigura ;sto se tice mita da bi se isti dobio -imas web sajtove koji obradju ju ovu tematiku do sitnih creva -pa cak i kako da nabacis svoju ''ponudu'' na najbolji moguci nacin a da te neprovale ili odbiju .u emigrantskim novinama imas detaljnije (na spanskom) opisane tehnike od podmicivanja (sa sve crtezima !!! i pismima zhvalnosti zadovoljih ucenika) do procedure sta raditi ako si uhapsen kao ilegalac . mislim mozemo da se pravimo veverice i da kazemo ijuuuuuuuuuuu uzas kako to pa nije moguce itd i da ignorisemo stvarnost ali ovde u USA je tako i sad sta .......da placemo?da proklinjemo dan kad smo dosli?i sto smo uopste dolazili? da se vratimo kod mame i tate ?DON'T HATE THE PLAYER HATE THE GAME
Last edited by kolja; 31.01.2009 at 03:49.
|