View Single Post
Staro 31.03.2018, 13:54
ana2018 ana2018 je offline
Član

Datum prijave: 20.11.2017
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mrs.Ryan Prikaz poruke
Ni mi nigde nismo naisli na namesten stan, sto mi je bilo neshvatljivo dok smo bili u SR.
Mi smo u apartmanskom naselju, i svaki stan ima sporet, mikrotalasnu, kombinovani frizider, masinu za sudje, dok neki stanovi imaju masinu za pranje i susenje a drugi imaju isto u zajednickoj prostorijii...
I pranje i susenje se placa $1.5

Ono sto je mene sokiralo jeste da svetlo nema u svim prostorijama! (Mislim na plafonjere) Kuhinja, kupatilo i to je to... Tek onda sam skontala zasto su na svim slikama stanova koje smo gledali i lampe....

Ormari su walk in, imaju deo za slaganje odece i sipke za kacenje sto mi se naaajvise svidja!

Svugde osim u kuhinji su cupavi tepisi od zida do zida...

Ikea je dobra ideja za namestaj, a takodje su jeftini i Amazon i Walmart...

Za prvo vreme ce vam trebati dusek za spavanje (sto nije velika stavka), sto i stolice i ostale sitnice tipa posudje i posteljina...
Evo naših iskustava za ovih par meseci u novoj domovini:
IKEA je super za kupovinu stvari koje se jednom sklapaju i više ne rasklapaju (police, ormarići, stočići i slično).
Dušeci su im dobri i nisu skupi. Možete kupiti dobar dušek za 250-400$ što je otprilike cena i u Srb za malo bolji dušek.
Kada kupujete krevet obavezno povedite računa na to da se kreveti obično prodaju bez prečki na koje se stavlja dušek, odnosno da moraju dodatno da se plate. IKEA nudi latofleks prečke koje nisu loše za prvo vreme i što je najvažnije nisu skupe.
Kada kupujete krevet u drugim radnjama obično se prodaju delovi (ram, uzglavlje, daska kod nogu).
Kada kupujete dušek u tim radnjama, onda uspod njega u tu cenu obično ide i tzv. support (ram koji drži dušek iznad poda). Cene dušeka su vrlo raznolike i kreću se od nekih 700 za srednje dobar pa do 4000 za najbolju klasu.
Za početak predlažem da se kupi nameštaj u IKEI jer ćete rentirati stan (nemate kreditnu istoriju). Posle godinu-dve-tri kada budete napuštali taj rentirani stan ono što s ebude rasklapalo slobodno možete baciti. Tako ot ovde ide, sve je podređeno potrošnji
Ako vam treba još neka informacija slobodno pitajte, možda mogu da pomognem.
I meni je forum pružio mnogo informacija pa je red da se odužim na pravi način
Reply With Quote