View Single Post
Staro 02.02.2009, 19:24
kolja kolja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.05.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
http://news.asiaone.com/News/Latest%...02-118643.html

OK, nasla sam - sto se tice overtime, taj problem je postojao i sa velikim marketima i slicno. Ali, na kraju krajeva, nije samo tipicno za NYC i sto je meni jos bitnije - to sto se radi je zaustavljeno. Znaci nije u pitanju opsta ludnica koju vlast ignorise i ne radi nista po tom pitanju. Znaci, moje naravoucenije je da se ne isplati muvati i krsiti zakon. Ja to tako gledam, sad svako ima pravo da tumaci drugacije.
uh Zana sad si me malo razocarala sa svojim komentarom -pa nismo deca - da nije upalo drustvo u krizu to bi jos taljigalo nego je sad bitka za svaki dolar pa su se ovi u restoranu pobunili -nobu postoji vec preko 10 godina -znaci da je ta praksa isla sve te godine.to sto je tu sad kao napravljen red znaci samo da ce sad neko vreme biti ok (mozda 6 meseci) pa opet po starom -malo si me razocarala sa komentarom i svojim ''naravoucenijem''-kao eto malo je bilo nekih problema ali sad je sve u redu -uh kad bi tako bilo ovaj svet bi bio sjajan .ja ti kazem da je to praksa svuda ovde i tu nema pardona -''vlast ''samo to povremeno sredi kad bas dotera do duvara ali je realno dzungla pa ko koga -nikoga to nesto ovde ni ne tangira niti je to sad nesto posebno -to se podrazumeva -svaki komentar tipa evo sve se sredjue i bice sve OK samo stvara ''false positive "' kod nekoga koji sad to procita pa misli da je to izolovan slucaj koji je kao resen ''brzom akcijom'' dok je ''situacija na terenu'' ustvari veoma z........a.Servis industrija je tako postavljna ovde iz temelja i sva pociva na ''grease'' money -moje je zapazanje i informacije koje kupim okolo samo ukazuju na to da se ''trend ''siri i na druge poslove van tog 'kruga''-znaci ne da vlast to ne kontrolise nego je jednostavno paralisana svim sto se desava u NY - da upotrebim izraz koji si ti upotrebila -''ludnica '' je takva da se gradska vlast ne zna sta ce pre i gde da gasi od siline problema koje ima .Znaci zastita sad tu nekih emigranata od ekspolatacije je zadnja briga bilo koga ovde iz nekih ''drzavnih''struktura -najvise sto ces dobiti to je sleganje ramenima -ovaj clanak na netu je totalno bez veze i nema nista zajednicko sa onim sto se pise ovde po novinama -menadzment je optuzen za ''unfair labour practice '' sto ustvari znaci sledece :''prodaju poslova i smena po restoranima '' i za reketiranje zaposlenih -u pitanju zenskog personala postoji i optuzba za ''trading sexual favours ''sa menadzerima da bi se isti posao zadrzao ,obezbedila bolja pozicija itd .-clanak na netu ti je ''isprana verzija '' sta i kako se ovde desava u tom segmentu industrije -nobu nije sad tu neki iznimak nego pravilo.

Last edited by kolja; 02.02.2009 at 19:35.
Reply With Quote