Tema: Dv-2019
View Single Post
Staro 18.05.2018, 11:54
svetlana33 svetlana33 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.10.2016
US lokacija: ???
Nepromenjeno

[quote=Andrew Wiggins;72244]Dajte primer kako otici i srediti papire za Evropu legalno. Meni nije jasno kako ljudi idu osim ako nije na studiranje ili su strucnjaci/naucnici u svojim oblastima pa su trazena roba i lako dobijaju radne dozvole. Ne racunamo ilegalce.
Voleo bi da znam al niko ne kaze kako, samo se pojave ovde i kazu "ja sam sredio i odavno smo tu i tu i dobro nam je".
Voleo bi da znam, jer i meni godine prolaze, nisam strucnjak vec obican lik koji bi da ode negde i radi al ne vidi nacin.[QUOTE

Macca@ je pretpostavljam iz EU ili bar ima pasoš..
Inače najteže je upravo opštem smeru sss iz ex yu (izuzev slo i hr) kao i onima koji su pokušali da studiraju, pa ulupali godine ili studirali sve osim "rocket science"- pa opet ulupali godine...
Znači ovi ostali zašto vam ne pišu??
razmislite..osim hiper stručnjaka...reč je o KV ili NKV radnicima(odnosno SSS koji radi takve poslove) koji su otišli kod nekog "lege" u Njemačku itd....potreba za najnižim radničkim kadrom kao npr polagačima cevi na +40 u slo i hr, i celoj EU.., sada u sezoni je verovatno velika, moj kolega ostišao pre sedmicu u Višnjan...rekao je da je dobio posao preko te veće firme za stalno, verovatno kroz godine ili zbog boljih velikih firmi takvi se radnici kroz vreme snađu i steknu na kraju i državljanstvo, što je pre svega "iznutra" lakše, možda i npr ženidbom -a neki koji su bili pametniji verovatno isposluju i dodatane edukacije, poslovođa garantuje ..npr licence za vozače velikih kamiona koji su uvek u deficitu itd..možda je greška što smo bili samo studenti koji su verovali u bolje sutra ...oni koji još imaju živaca trebalo bi da gledaju takve poslove po eu i ganjat veze po forumima..ali sve je to teži put naravno