Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katleja Liki
Pored ovog sto ti je @slucajni_prolaznik napisao, dodacu da ce ti kasnije (za intervju) trebati i potvrde o neosudjivanosti iz inostranstva, tj. iz svih drzave u kojima si boravio duze od 6 mjeseci. Imas nizak CN, pa da ti skrenem paznju na to.
Mislim, da trebas navesti sve gdje si bio na razmjeni ili si se skolovao u inostranstvu, jer imas vize u pasosu, koje to i potvrdjuju.
|
Ja sam nasao da nije 6 mjeseci u pitanju nego 12?
If you are 16 years of age or older, you must submit a photocopy of a police certificate from the following locations:
.........
any previous country or countries of residence if residing there for more than 12 months (izvor:
https://travel.state.gov/content/tra...documents.html)
U tom slučaju onda ne moram, jer sam u Americi na razmjeni bio tacno 10 mjeseci (akademska godina) a u Belgiji 10-11 pogledacu tacno, znam da godinu sigurno nisam. Svakako ovo za Belgiju strah me da ne pomisle da sam tri godine bio tamo jer ja sam samo odslusao predavanja polozio vecinu predmeta, a onda sam kasnije putovao na preostala tri-cetiri ispita, tad vise nisam ni bio na studentskoj vizi. Pa me zanima da li ovo da stavim koliko je sve ukupno trajala ili posto sam vec magistrirao 2016. da stavim tu akademsku godinu 2015-2016? (a ne 2013-2016 koliko je sve ukupno trajalo)
Hvala!