Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vladica05
Pozdrav svima
dobio sam mail sa case no.
za sad jos cekam sa popunjavanjem DS 260
ja sam nosilac za mene, suprugu i cerku...
citam ovaj forum vec neko vreme ali evo sad i da se prijavim i da podelim svoje ushicenje i brige sa svima vama.
naime najveci problem ce biti novac naravno jer sve ovo mnogo kosta koliko sam do sad na forumu citao, jer ja taj novac nemam... potrudicu se da nabavim sto vise i da ipak istrajem u tome da odem tamo i da radim i ja i supruga za nasu cerku i da joj pomognemo da ima sto bolji zivot.
vec sam naisao na prve probleme i informacije od ljudi koji su tamo i kod kojih bi najverovatnije trebali da odemo...
-pasos nam istice i moram prvo njega da menjam da ne bih dolazio u situaciju da menjam DS-260 zbog broja pasosa.
-imam samo original diplome o zavrsenom maturskom i original svedocanstva sa IV godine a ostale su mi overene kopije davne 94...
vojnu knjizicu nemam a sluzio sam vojsku 94-95. to bih verovatno pokrio sa potvrdom iz vojnog odseka- ako neko ima komentar molim Vas da ostavite komentar.
|
-moras da menjas pasos i inace radi putovanja
-dovoljne ce biti najobicnije kopije
-dovoljna je potvrda; moja je isto bila prilicno stara, cak nisam siguran ni da sam je predao; vojna knjizica ti ne treba
generalno, sve sto valja - kosta; ovde je samo mnogo vece trziste i zdravija borba, pa si prilicno siguran da ako je dosta skuplje i vredi vise; isto tako i sa emigracijom - kostace, ali trebalo bi da vredi; ako je novac problem, drzi se odlaska kod nekog, umesto najma stana; generalno, svi zele nekome da pomognu, samo nije sigurno da imaju vremena i prostora za tako nesto