View Single Post
Staro 09.06.2018, 00:43
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon Prikaz poruke
evo mene opet

Nakon viziranja 12.12.2017. godine viza mi je vazila do pre neki dan.
Medjutim kako sam imao nekih zdravstvenih problema, a potom operaciju, nakon toga ponovne intervencije nisam mogao da putujem u USA u predvidjenom terminu. Kontaktirao sam ambasadu putem e-maila i dobio odgovor da nije problem da se izda nova viza, ali da mora da se uradi novi lekarski pregled i da se ponovo plati taksa za viziranje (200+330$).

Iz ambasade su mi napomenuli da je jedino neophodno da im blagovremeno javim sta sam odluciio... Zdravlje mi je bilo na prvom mestu pa sam se odlucio za novu intervenciju uz nadu da ce sa vizom sve biti ok (na kraju i jeste tako).
Nakon toga sam se cuo sa nasim covekom putem telefona, rekao mi je da nema potrebe da zurim sa ponovnim viziranjem , jer moze da se izda nova viza i nakon sto ova stara istekne, ali ja sam upitao da li nije problem da odem ponovo na intervju pre isteka vize(jer ce mi tako biti glava mirnija). Sve je to bilo okej, zakazal su mi intervju ponovo za 1.jun.
Od dokumenata sam sve ponovo skupljao ali nije bilo potrebe , jer sam samo platio taksu od 330$ u ambasadi, pitali su me kad planiram da putujem(3x sam pomerao avionsku kartu i nosio sam kopije), rekli su da su uradili sve sta je potrebno i da ce viza stici za neki dan. Ali evo stigla je tek posle nedelju dana....
Nisam hteo da pisem nista dok ne preuzmem pasos i vidim vizu, jer sam sve vreme bio po malo skeptican oko celokupne situacije,, ali na kraju je sve OK
pozdrav i srecno ostalim clanovima
Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon Prikaz poruke
Hvala na lepim zeljama, zdravsteno napredujem , bice to okej za 10-ak dana nadam se , nista opasno, ali se bas zakomplikovalo, maler ...

Ono sto sam zaboravio da napomenem, jeste da sam na lekarskom primio MMR jer je proslo vise od 10 godina kada sam zadnji put primio.

Takodje od dokumenata jedino je bilo bitno da uverenje iz policije nije starije od godinu dana
Hvala Bogu da je sve ispalo kako treba i da nam se lepo oporavis Sto se ambasade tice,ja sam takodje prezadovoljna koliko izlaze u susret,i koliko se trude da olaksaju na svaki moguci nacin intervjuu. Makar se samo nasmese,ali jako mnogo znaci (pogotovu ako kandidat dodje uplasen ili uzbudjen) na intervjuu. Cestitke jos jednom
I Sa Srecom
Case Number : 2018EU000091**
DS 260 poslat 30 Maja 2017.
Lekarski pregled : 01.02.2018.
Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart)
My Greeeeen Day : 12.Mart 2018.
Viza u Pasosu : 16.Mart 2018.
Landed in Boston 26.06.2018.
Reply With Quote