View Single Post
Staro 03.07.2018, 20:27
Supernaut Supernaut je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2017
US lokacija: u potrazi za lokacijom, dok cekamo intervju
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89 Prikaz poruke
Ja mislim da nema teorije da bude current. Kapacitet ambasada u Evropi jeste veliki, ali toliki nije. Avgust je donekle bio poslednja šansa za current, a i tada bi bilo sve nategnuto. Takođe mislim da je nerealno da Evropi daju 23-24000, a možda čak i više viza, koliko bi bilo potrebno kada bi stavili current, bez obzira na to koliko je viza ostalo od drugih regiona. Ali opet, ko zna, ništa još uvek nije gotovo. Sledeće nedelje bi trebalo da bude sve jasnije i tada će se sve znati.
Upravo tako. Ne prelivaju se vize tek tako, postoji neki maksimum koji neki region može da popuni + - nekoliko stotina/hiljadu više u odnosu na limit. Brit danas komentariše da nisu u obavezi da popune kvotu od 50k, što je svima jasno da ni neće. To nije govorio početkom ove fiskalne godine, čak naprotiv, tvrdio je da je njima u interesu da ispune kvotu od 50k. Prateći razvoj događaja i on je shvatio da ništa nije kao prethodnih godina. Nama je od početka DV2018 bilo jako čudno što je vb za oktobar bio tako nizak, i to dva do tri puta niži od svih prethodnih godina. Pričalo se da je to zbog novog načina obrade DS260, što nije istina. KCC je od početka znao da se previše ljudi prijavilo i vrlo oprezno su krenuli u obradu CN. Svemu tome na štetu je išlo i to što je odziv bio ogroman tako da previše ljudi i veliki odziv sigurno ne mogu biti dobri za veće CN brojeve. Iako Brit tvrdi da to nema veze sa Trampom, naš osećaj kaže da ima. U svakom slučaju, ne pristupa se ovom procesu više sa toliko pažnje kao pre. Ali to je samo naš stav...
Reply With Quote