Citat:
Prvobitno poslao korisnik Elena12
Imam pitanje, zanima me vase misljenje.. Intervju mi je zakazan sada za cetvrtak, prosle nedelje sam se vencala, zvala sam ambasadu,pricala sam sa konzulom, rekao mi je da mi je ds sada otiljucan i da udjem da ispravim, medjutim ne moze da se pristupu sajtu vec treci dan, ne znam sta da radim, poslala sam im i mail, da li oni mogu da urade nesto povodom toga i da li je kasno sada da se urade promene. Hvala unapred
|
To kasno venčanje bi moglo da napravi veliki problem. Prvo i najbitnije je da li ambasada može da uzme još jednu dodatnu vizu od KCC-a. KCC daje onoliko viza (slotova / rezervacija) ambasadama samo za broj ljudi koji ima zakazan intervju. Tako da problem je i to što KCC ne zna da Vaš suprug kao derivat uopšte postoji i što nije prošao obradu.
Drugo, taj brak je potpuno sumnjiv i trebaće Vam mnogo dokaza i sreće da dokažete da je pravi i da je veza postojala od ranije. Izvlačenje je bilo 05. maja 2017., dakle pre više od godinu dana, i sada od jednom venčanje 10 dana pre intervjua. Ne znam zbog čega ste čekali toliko, ukoliko je veza prava i ukoliko se niste venčali samo zbog papira.
U svakom slučaju, zovite ambasadu što pre i lepo telefonom objasnite situaciju i tražite savet. Ne zaboravite i lekarski pregled pre intervjua, potreban je i za izvučenog i za derivate. I obavezno ponesite na intervju što više dokaza veze. Dakle slike sa putovanja tj. sve zajedničke slike, avionske karte ukoliko ste putovali avionom zajedno, prepiske, mailove, račune, bukvalno sve što dokazuje da je veza prava. Nije isključeno ni da Vas razdvoje na intervjuu i da Vas odvojeno ispituju kao što rade za bračne vize.