Pročitao sam negde, mislim da sam i pisao to na forumu, da više skoro da ne gledaju nikakva dodatna dokumenta, dokaze i sl., samo pitaju gde planiraš da ideš i koliko planiraš da ostaneš i samo ti kažu da li ti je odobrena viza ili ne. I da se dešava, kao što mveruović kaže, da ne odobre vizu nekome sa baš čvrstim vezama sa domovinom, a da odobre nekome ko je nezaposlen, bez imovine i sl.
Inače znam za slučaj da tako jednom liku nisu nikako hteli da daju vizu. Pokušavao je dva, tri puta i ništa. I on čuje da neko lokalno Kulturno umetničko društvo (folklor) ide u Ameriku na neku kao turneju i učlani se. Intervju je zakazao istog dana kada i svi ostali članovi KUD-a, otišao sa njima i dobio vizu bez problema. Iskreno ne znam sve detalje i nisam siguran da li je to bila klasična turistička viza, ili je možda neka specijalna koja se izdaje u takvim situacijama, ali znam da je on tada otišao tamo i da je ostao. Posle je našao neku, oženio se, sredio papire i eto ga živi u Americi sigurno već 3-4 godine, ako ne i više.
|