Posto zelimo da poredimo "najlosije delove" evo tako imas i u US.
Cela drzava Misissipi.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._capita_income
Evo na primer prosek za celu drzavu Misisipi godisnje primanje $19,977 posto u Srbiji vole da se izrazavaju u NETO platama ja cu ti to pretvoriti u NETO zaradu. Kada oduzmes zdravstveno osigruranje, penziono, invalidsko, porez na prihod state i federal ostane ti $266 nedeljno tj $1,117 mesecno NETO. (ovo samo pod uslovom da te drzava odobri da ti doplacuje za zdravstveno jer ti sam ne mozes da ga priustis).
Naravno ovo je za celu drzavu. U ogromnom delu Misisipija prosecna plata (onako kako ti racunas) je zapravo svega $10,000 bruto sto mu dodje oko $600 NETO mesecno!! YAIKS!
Da prevedem u EURE to je 500 eura plata NETO. M E S E C N O. Definitivno recimo od Misisipija nadam se slozicete se kvalitet zivota u Srbiji je daleko bolji jer su troskovi nizi.
Ipak naravno niko ne bi isao tamo bez nekog specijalnog razloga ali samo kazem da takvih ekstrema kao sto je jug Srbije ili sever Kosova imas i u USA.
Svuda ima tako ekstremnih situacija i mislim da to ne bi moglo bas tako da se poredi vec prosek.