Citat:
Prvobitno poslao korisnik oljabakic
Procitah ovde na forumu da prijava ide po zemlji rodjenja....Suprug je rodjen na Kosovu,ali ima srpsko drzavljanstvo,pa posto ove godine hocemo oboje da apliciramo,da li je to neki problem,tj.jer se prijavljuje iz Srbije ili sa Kosova,i da li moramo da imamo razlicite fotografije na prijavama?
|
Koliko ja znam, fotografija ne sme biti starija od par meseci, nemoj da me drzis za rec, ali siguran sam da ne moze neka starija fotografija. I za drzavu, u uputstvu pise kako se stavlja trenutno ime drzave, ni mi koji smo rodjeni u Jugoslaviji ne pisemo Jugoslavija vec Srbija
Tako da verujem posto su Ameri priznali Kosovo, da cete morati da stavite njega pod ''Kosovo'' zato sto je to ''drzava'' po njima. Ne bi bilo lose da ti ovo potvrdi jos neko sa foruma ali mislim da je ovo sto sam rekao tacno. Ja sam razumeo da lutrija tj. Diversity program za cilj ima da se u Ameriku presele ljudi iz razlicitih drzava/nacionalnosti kako bi stanovnistvo bilo raznoliko. Tako da, verujem da je bitno samo drzava rodjenja, a ne i da li imas Hrvatski ili Srpski ili ne znam ni ja ciji pasos. Kvalifikujes se na osnovu drzave rodjenja.
Inace, preporucujem vam, a verujem i svi ostali da popunite prijavu sto ranije zbog mogucnosti da vebsajt sporo radi poslednje nedelje, zbog ogromnih poseta sajtu. Ne mora da znaci, ali zasto rizikovati.