Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
neko je malo vise postavio pitanje:
navodno on i supruga su ramisljali da umseto da idu svi (i deca) ode samo on ako izvuce DV i sad sta i kako. To je bilo i moje pitanje prvo kad sam otkrio ovaj forum. Evo sta sam saznao u medjuvremenu, neka me neko ispravi/dopuni:
izvucen muz:
- moze da ide samo muz ako je ON izvucen. Doduse, zena i deca ce tako prokockati sansu da overe vizu i brzo dobiju GC, ali ako su se tako dogovorili to je OK.
1. Ako vaš supružnik i / ili kvalifikovana neoženjena djeca emigriraju kasnije i putuju odvojeno od vas, od njih se ne traži da učestvuju u vašem intervjuu. Oni će biti zakazani za odvojeno postavljanje intervjua. Trebali biste direktno kontaktirati američku ambasadu ili konzulat kako biste organizirali zasebne intervjue, ako je potrebno.
- nema nikakve potrebe da zena ide u USA da se takoreci zapljune za GC, ako vec ne namerava da zivi u USA jer ce joj GC svakako propasti posle par meseci ako se vrati u Srbiju.
2. Ako odluci zena i deca da se vrate u Srbiju oni mogu da odrzavaju green kartu odnosno da prave izlaz/ulaz ali ne bi smeli da budu vise od 6 meseci do godinu van Amerike.Prekorace li to onda im se oduzima green card.
izvucena zena
- ako je zena izvucena, a hoce da ide samo muz u tom slucaju moraju oboje vaditi vizu jer on ide preko nje. Deca i dalje ne moraju po vizu.
sta se dalje desava meni nije jasno:
kada dobiju ulazne vize za DV da li oboje moraju da idu u USA po GC ili zena jos uvek moze da odustane ?
ako odu i izvade GC i ako zena posle odustane od zivota u USA to ne bi trebalo da ima nikakvog efekta na njegovu GC, right ?
3. Moraju oboje da naprave ulaz posto je zena glavni aplikant. Za ovo drugo nema da ima nikakav efekat na tvoj status.
kako ce gledati konzularni sluzbenici na fakt da ne zeli da ide cela porodica ?
|
Tu je bilo objasnjenje od neko od forumasa mislim da je bio Vladica05 na onaj sastanak koji se odrzao u Srbiju pre pocetka lutrije i objasnio bas ovu situaciju.Drugi forumas pa dao razlog zbog finansije, posto neko nemoze da priusti odlazak za celu porodicu upravo zbog toga.