Mali procenat ljudi koji odigra lutriju je na forumu. Tu su uglavnom “redovne musterije”. Bilo bi zanimljivo znati podatak koliko njih odigra svake godine prvi put, mislim da bi procenat bio veliki

Biti u 1% je puka sreca, da l’ to znacilo troje ljudi ili 300. Rijetki su oni koje znam da su dobili GC, a znam ih poprilicno koji igraju.
Kolega @uran spominje Norvesku. Od onoga sto sam ja vidio, nijedna zemlja ne moze da se poredi sa Sjedinjenim Drzavama, a obisao sam Evropu, Srednju Ameriku, dio Juzne Amer. To kombinacija slobodnog a uredjenog drustva mi je fascinantna. Toliko mogucnosti, toliko prilika, samo ako si vrijedan i hoces da radis... A jos ako imas dobru ideju... Sve je moguce. A najprije ono zbog cega svi mi hocemo da idemo: bolji zivot nego ovde, i svijetlu buducnost za svoju djecu. Mogao bih pisati cijeli dan kako je “gore”...
Nekadasnji americki predsjednik Herbert Huver je rekao:
There is no employing class, no working class, no farming class. You may pigeonhole a man or woman as a farmer or a worker or a professional man or an employer or even a banker. But the son of the farmer will be a doctor or a worker or even a banker, and his daughter a teacher. The son of a worker will be an employer - or maybe president.
I to je ziva istina.