Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
to sto prica Huver je mozda vazilo nekad dok je Amerika bila jedina liberalna zemlja malte-ne, danas to vise nije slucaj. Ko je Merkelova ? Cerka svestenika i domacice, a vedri i oblaci Unijom vec 12 godina. U Italiji su napravili stranku Pet Zvezda i dosli na vlast, bas me zanima pojava trece partije u USA da li bi bila moguca ? Little tomorrow.
Takodje ni razlika izmedju zap. Evrope i Amerike 2019 nije kao 1949. Evropa je mnogo napredovala, a u nekim segmentima je i ispred Amerike. kad bi ziveo u Americi zacudio bi se koliko Amerikanaca zavidi Evropljanima, narocito liberalna, demokratska pa sto ne reci i prosocijalisticka Amerika.
|
Vazi to druze i dan danas. Nemoj sve da gledas kroz politicki spektar, nego i sire. Ne zivim, ali sam bio vise puta, i znam da mnogi inne znaju gdje se nalazi Evropa, samo su culi za nju. Mada, Sjedinjene Drzave se ne mogu generalizovati, to je jednostavno nemoguce s obzirom na njenu velicinu. Tako da i ovo sto ja pricam je pogled iz jednog ugla, onoga sto sam vidio u Novoj Engleskoj, na istoku kontinenta.
A razlika je velika, bila nekad, sad je, i bice.
Btw, pored toga sto sam bio tamo, zavrsio sam master na Studijama SAD gdje se izucava njihova istorija, politika, ekonomija itd. pa smatram da sam koliko-toliko kredibilan da govorim na tu temu.