View Single Post
Staro 24.02.2009, 23:36
Leona Leona je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.10.2008
YU lokacija: Sarajevo/BiH
Nepromenjeno

Hmm ajde da kazem da te razumijem...donekle
Vecina nas manje vise sanja o SAD-u kao o necemu "out of this world", nedostiznom, drugacijem, divnom, bajnom, krasnom...
Moja "opsjednutost" je pocela 2000g. koliko se sjecam kada su roditelji planirali nesto kao ici, ali desi se 9/11 i ostadosmo gdje jesmo, to se vise nije spominjalo i tako, ja sam dugo vremena nakon toga razmisljala, ali proslo me, dok prosle godine opet u meni nesto nije upalilo.
Ja eto kao i svi mi zelim da se maknem sa ovog Balkana, ali ne bilo gdje, mene samo interesuje SAD, to je moj san.
Medjutim kada sam dosla na forum ovdje, vidjeh da to nije bas sve kako sam ja mislila kao mladja, da dodjes i sve te ceka na gotovo.
Ja i dalje vjerujem u Americki san, samo sada znam dosta toga loseg i dobrog, sto sam saznala na forumu, a sto se ovako ne moze saznati. Ali pocela sam razmisljati i o nekim drugim zemljama tipa Kanade i Australije(koja mi je bas negdje zadnja na listi zbog daljine velike), pa ko zna mozda jednog dana dodjem i do SAD-a, covjek nikada ne treba odustati i predati se.
Evo ja sad cekam da vidim hocel bit sta ove godine sa lutrijom, ako ne bude Boze moj, idemo dalje, bit ce jos godina (nadam se).

Nego, jedno mi je zapelo za oko u tvom postu, a to je prevelika opsjednutost, ako se tako moze nazvati NYC-om. Recimo da je i meni unazad godinu NYC bio pojam, ali opet iscitavajuci forum, shvatis da to tamo nije toliko bajno i krasno kako nam se prikazuje, vec da je to grad u kojem vlada poprilicno bezvlasce, velika stopa kriminaliteta, skupoca itd...
Tako da na NYC od tada gledam samo kao na mjesto koje zelim posjetiti, vise me ne privlaci toliko za zivot, narocito ne kao nekoga ko tek dolazi tamo, jer to je ipak dzungla. U NYC jeste divno zivjeti, ali za nekoga ko ima poprilicno dobra sredstva, za ostale...ne bih rekla. Sve su to na kraju zakoni prezivljavanja. Tako da ne bih zeljela da ako jednog dana dospijes tamo, da ti uslijedi hladan tus, jer NYC nije to sto ti mislis, sto iko od nas misli. Bolje ti je mozda razmisliti o nekim manjim gradovima, za mene licno prava Amerika su manji gradovi, i suburbs. Mozda opet i ja grijesim ko zna
Uglavnom, zelim ti srecu i da dodjes i do NYC-a samo polako, i pametno
Reply With Quote