View Single Post
Staro 24.02.2009, 23:37
malasestra's Avatar
malasestra malasestra je offline
Drug član

Datum prijave: 05.02.2009
YU lokacija: Slovenija
Nepromenjeno

landlord, baš ti puno hvala! U pravu si, Australija me ne interesuje jer je meni cilj SAD pa makar tamo došao preko Kanade. Imam kolegu koji ima već dugo curu iz Australije pa će on u skoroj budućnosti verovatno dole ali mene tamo ne vuče. Baš sam malo pre listao canadavisa.com sajt i ne izgleda tako strašno kao za SAD ali opet nas balkance muče te eastern european zanatske škole tako da meni sa srednjom medicinskom dodje u Kanadi isto kao u SAD, znači ništa. Jedino ako ikako uspem da nekako smuvam LPN naziv koji se nalazi na toj listi pod brojem 3233: Licensed Practical Nurses. I ako sam dobro shvatio sa interneta, CANADA GC holderi (a i drzavljani) prolaze kroz istu torturu kao svi ostali imigranti belog sveta za ulazak u SAD tako da mi se isto piše. Čini se čak da bolje prodju latinski ilegalci nego ostatak sveta...

Hvala ti za te informacije i za broj telefona tog čoveka iz Norveške, ja bih mogao da nadjem sebi posao u Austriji (Grac) da radim u bolnici ili staračkom domu jer su švabe ludi za balkanskim sestrama jer imamo više znanja nego njihove kursadžije ali kao što sam rekao ja to ne radim zbog novca nego zbog snova i te silne amerike.

Inače sam kućni forex trader pa tu zaradim neku kintu tako da bih mogao da "zaradim" za dvogodišnji ASN program na Excelsior-u ali za to moram da budem LPN (što bih i trebao da budem ako već nemam znanje za RN) a credentials diplome može da se uradi samo preko CGFNS-a koji prave ekvivalenciju inostranih medicinskih diploma ali oni zahtevaju da imam poslodavca koji će to da zahteva a to neće niko da uradi ako ne apliciram za posao a ne mogu da apliciram za posao kad nemam "školu" pa se tako vrtim u krug.

Pa sad kad si još spomenuo te bodove...to nisam ni znao da treba. U svakom slučaju hvala puno, nešto ću morati da smuvam.

EDIT: Hej Leona ćao, evo nas dvoje u istom maslu. Istina je sve što si napisala i ja sam toga svestan ali opet nekako žudim za velikom jabukom od malena, mene oduvek privlače masivne zgradurine i ogromni gradovi gde se osećaš miniaturno i nebitno, ne znam kako to da opišem. Ali samo toliko, NYC je jedan sigurnijih gradova u americi, naročito od metropola sa 500k stanovnika pa nadalje. Hvala i tebi puno sreće, pa ako nas oktobra izvuku možemo zajedno u NYC .

Last edited by malasestra; 24.02.2009 at 23:44.
Reply With Quote