Tema: Ds260 - 2020
View Single Post
Staro 01.08.2019, 19:49
saleee saleee je offline
Drug član

Datum prijave: 18.05.2018
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995 Prikaz poruke
Ja imam par pitanja prije popunjavanja DS-260.

Imam 12 god škole tj. četverogodišnju Elektrotehničku školu u BiH smjer tehničar računarstva.
U drugom razredu sam bio na popravnom ispitu jer sam se zamjerio profesoru i uglavnom uredno sam to sve ispolagao.
Ne piše mi nigdje da je vandredno na sva 4 svjedočanstva piše redovno-vandredno i ništa nema prekriženo i slično. Da li je OK što sam bio na popravnom ispitu uglavnom imam diplomu četverogodišnje škole i nisam nijedan razred ponavljao?
Vladanje u prvom mi je bilo primjerno, u ostalim dva dobro jedno loše vladanje (zbog neopravdanih izostanaka).

Završio sam IT Akademiju za PHP Web Programera u trajanju od 12 mjeseci pa ne znam gdje ovo da dodam kao edukaciju ili trening?

Radim od 19te godine, od menadžera hotela do računovodstva uglavnom sad radim kao web administrator i grafički dizajner u jednoj stranoj firmi u BiH...

Interesuje me da li treba da dodam kao radno iskustvo i ovo gdje nisam bio legalno prijavljen već sam radio na crno (računovodstvo i hotel)? Mogu naravno dobiti potvrde tih firmi da sam radio i preporuke kao dokaz...
I ja sam bio na popravnom u drugoj godini i to na dva predmeta. Doveli su mi profesore matematike i francuskog da me ispitaju to gradivo. Ali nista strasno, cim si ti to polozio uredno znaces i u ambasadi da ponovis. Salim se brate, jel u svedocanstvu pise da si bio na popravnom? Ne pise. Odakle ce oni da znaju? Sigurno nece da zovu tvoju skolu da ispituju za svaki predmet i da ti gledaju ocene. Mnogo se opterecujes nebitnim stvarima. Opusti se malo
Reply With Quote