Citat:
Prvobitno poslao korisnik indie_bud
Ista situacija, tamo sam ispunio koje je moje zanimanje i naveo klijenta u SADu da sam kod njega zaposlen, jer moras negdje da budes zaposlen ako si stavio da si zaposlen  ostavio sam i njegov kontakt ako budu u fazonu da provjere. Nisam htio izmisljati da nisam zaposlen ili nesto posto imam sajt na svom imenu itd pa je ocigledno cime se bavim.
|
U SAD postoji kategorija Self-employed
https://www.investopedia.com/terms/s/self-employed.asp koja je otprilike kao nas preduzetnik (nema se neka konstantna plata i poreze ne placa firma za koju radis). Glavna razlika je sto firma ne mora da se unapred registruje, nego se salju fakture sa svoje adrese na kojoj se zivi, a porez i ostale dazbine placaju mesecno/kvartalno/godisnje.
Tako da ako si Self-employed ne moras kod nikoga da budes zvanicno zaposlen, to je ovde sasvim normalno. Vozaci Uber/Lyft/Amazon Flex-a su npr. Self-employed, dakle ne dobijaju fiksnu platu i sami placaju svoje troskove, poreze i dazbine.
Ali, ako ispunjavas uslov za lutriju po pitanju skole, ovo pitanje je bilo samo informativno.