Ma oni su legalni prevaranti..
nisu bas prevaranti.. ali dosta ljudi udje u sve to.. a da nista ne zna o tome, a ove agencije ih zovu telefonom i budu dosta agresivne u svojoj kampanji..
Jebi ga... ja kad kupujem cipele.. pa ono odem pogledam razmislim.. a kamoli kad razmisljam o iseljenju u drugu zemlju i promjeni zivota za nekih 180 stepeni.
Onda uzmes procitas pravila, ocekivanja i sl.
Tako da ja mogu vise kriviti ljude koji nasjednu na to... Ovi pokusavaju.. i kad uspiju uspiju..
Vidis, i kod nas imas dosta takvih likova.. recimo u firmi gdje ja radim, ljudi kad se zaposaljavaju ovi iz firme im obecaju dosta stvari. Kad prodje probni rok, sada im ne daju za stalno ugovor, ne daju im platu koju su im obecali. Takodjer, im ne daju taj novi ugovor kad im stari istekne, vec cekaju 20 i vise dana.. tada ti daju ugovor i to ti je uzmi ili ostavi, ti si izgubio.. jer ako ne prihvatis taj novi ugovor imas prekid radnog staza.. dakle gubis odmor, te dane koje si radio i cekao ugovor ti ne plate.. i sl.
Opet na ove fore oni pokusavaju uhvatiti neke ljude.. Ko ne cita zakon i ne raspita se o tome.. upeca se na to i pristane na kraju na taj ugovor..
Ne znam.. da li su ove dvije price povezane.. meni jesu i imaju mi smisla..
ni jedni ni drugi nisu neki prevaranti.. samo ti ne kazu istinu do kraja..
Dakle, i ljudi koji ucestvuju u lutriji.. ja bih volio da se lutrija placa.. bar nekih 50 dolara. To bi izbacilo iz igre ljude koji onako posalju prijavu, nadam se da bi onda vise citali i raspitivali se o svemu..