View Single Post
Staro 21.09.2019, 04:21
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon Prikaz poruke
Mozes reci koji si auto uzeo, kako je izgledao ceo proces i slicno, jer se i ja interesujem da uzmem auto na lizing, ali prvo cekam da prodje godinu dana od kako imam vozacku, jer bi mi onda osiguranje izaslo mnogo manje... do jedne godine posedovanja vozacke u usa smatramo se vozacima pocetnicima ...
Nadam se da sam odgovorio u oba prethodna posta na temu osiguranja. Jesmo "pocetnici", ali ako iza nas stoji osoba koja se razume u te stvari, i osiguranje ce biti jeftinije.
Ponude koje sam dobijao bez "pomoci prijatelja" su bile od $300 do $350. One astronomske necu ni da pominjem.
Dakle, kada se izbace sve stvari koje podrazumeva lizing, onda cena postaje razumna. Sta ce mi osiguranje za pomoc u slucaju kvara, kad to imam od lizing kuce? Ili rent-a-car vozilo ako je auto duze od 2 dana u servisu? Dobijam zamensko vozilo iz servisa. I slicne "gluposti"

Naucio sam iz ove "epizode" da se za sve moze pogadjati. Ako ne moze, njihov komsija radi do 9 uvece, pa ce ti on dati veci popust.

Ne treba se puno nervirati. Meni je put na posao trajao 60-90 minuta. Sada traje 23 ili 35 minuta, ako je Google Maps nasao pogresan put.

Treba izracunati koliko covek gubi bez auta. Kada sam nasao cenu koja je manja od gubitaka koje imam zbog voznje autobusom (i skupio pare za rezervu), uzeo sam auto.

"Kad si u Americi ponasaj se kao Amerikanac." rekose davno u Rimljani, a Englezi su dodali "Vreme je novac. Narocito ako si gastarbajter sa Zelenom kartom."

I jos nesto: KIA trosi galon na 40milja (35 u gradu). Jes' da je ovde gorivo jeftino, ali $0.70 do posla i nazad je bagatela. Autobus je $2.50

KIA je zakon. Rekoh ja i odoh na spavanje