View Single Post
Staro 10.12.2019, 13:32
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Ljudi moram sa se pohvalim danas potpisujemo ugovor za kupovinu nase prve kuce u Americi. Nama je ovo bio jedan od najvecih zacrtanih ciljeva od prvog dana kako smo dosli ovdje.
Prvo smo morali naci mjestu u ovom ogromnoj drzavi gdje bi voljeli zivjeti a to je defininitivno Kolorado. Dosta outdoor activities, 300 suncanih dana, 4 godisnja dona.
Sto se tice mortgage, mi smo isli preko ovog programa za kupovina prve kuce preko CHAFA , dali smo samo 3,5% down payment . Proces zahtjeva papirologije ,dobar kredit, stabile plate i duzi radni staz u jednom kompaniju.
Mi smo rentu placali oko 1700$ za dvije sobe a rata kredita za novu kucu ce biti oko 2500$ ( ova je kuca 4 sobe I 2,5 kupatila, sa dvije garaze) . U ovih 2500$ je uracano osiguranje kredita ( posto nismo dali 20%), porez, osiguranje kuce,HOA.
Po nama se vise isplati kupati kucu , posto imamo namjeru da sto prije uplatimo ovih 20% da ne bi vise imali property incurance a tada ce rata biti jos niza.
Mi smo dosli ovdje u 40- im godinama , I sve krenuli od pocetka I evo vidite za 4 godine smo sve uspjeli. Zasto svim onima koji se boje okrutnog kapitalizma I pljuju po Americi mogu poruciti "Treba vise raditi drugovi I drugarice" -Alija Sirotanovic
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote