View Single Post
Staro 28.02.2009, 23:27
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik malasestra Prikaz poruke
Pa svejedno srpska ili slovenačka, oba programa srednje škole su ekvivalentna. Znam jer sam razgovarao sa medicinskim sestrama koji su iz Srbije išle da rade u Austriju.

Znam dreamerns ali ja bih najradije završio tu dodatnu školu u Americi da me posle ne smaraju sa nostrifikacijom i sličnim sranjama pa me zato interesuje šta oni priznavaju od naše škole, da znam na čemu sam. Zato bih želio da čujem nešto od naših sestara koje su otišle u SAD, da li su ih priznali kao LPN, da li su dobili još neke college bodove itd. Ovo je moj način borbe, prvo informacije pa onda rat .

Kažem ti ovde ima samo program od 4 godine i to košta (i ko zna kakvi će sve zakoni biti za 5,6 godina) a tamo imaju i Associate's pa neka košta, opet ću lakše tamo da plaćam školu nego ovde. Ne bih sa 30godina da živim sa roditeljima, to je malo čudno pa zato ako upišem te 4 godine ne ginu mi starci jer sa ovom platom sam nikako ne mogu da živim u prelepoj nam jevropi.
E ima neka "agencija" koja se zove rescue medical stuff ili tako nesto i oni se bave zaposljavanjem nasih medicinara(sestara i doktora u usa)
Potrazi ih po netu, plati 2500$ koliko su usluge agencije i radi i zivi americki san. Sve sto ti treba je srednja medicinska i godina radnog staza.
P.S.izvinjavam se administratorima ako se ovo smatra reklamom, samo zelim da pomognem...
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Reply With Quote